Kleuren met een dreumes peuter denksport Ivette's life

Kleuren met een dreumes/peuter

Kleuren is iets wat Elsha graag doet. Menig doosje stiften en potloden zijn al versleten, evenals de kleurboeken.

Met kleuren met de kindjes zijn wij al snel begonnen. Elsha was nog geen 1,5. We hebben haar een kleurpotlood gegeven en een stuk papier. Ga maar kleuren. Fantastisch dat ze het vond. En nog steeds. Ze gaat graag kleuren. Lekker aan haar tafeltje, of aan de achtertafel. Ze kan zich dan goed focussen en afzonderen van Fynn.

Kleuren met een dreumes peuter denksport Ivette's life

Kleuren met een dreumes peuter denksport Ivette's life

Stiften hebben we geprobeerd, maar is nog niet echt een succes. Ze drukt te hard, waardoor de punten in de plastic houder verdwijnen. Daarnaast raken we de doppen kwijt, en dat is zonde. Dus voorlopig houden we het bij potloden. Voor haar verjaardag heeft ze van die dikke potloden gekregen, die houden goed vast in haar handje.

Qua kleurboeken maakt het haar nog niet echt uit. Ze gaat lekker haar gang. Maar ze is zich wel bewust van wat er staat afgebeeld. Sterker nog, ze heeft een fascinatie voor ogen. Dat zijn altijd de eerste vlakjes die worden gekleurd. Zijn ze zwart, dan kleurt ze eromheen. Heel leuk om te zien.

Nu hebben wij het kleurboek van Denksport mogen ontvangen. En daar ben ik eerlijk gezegd wel blij mee. Voornamelijk omdat de blaadjes los te scheuren zijn. Zo kun je een paar bladen voor haar neerleggen, zonder dat ze met het potlood het hele boek doorgaat en jij na een week alweer een nieuw boek mag kopen. De platen zijn op A4 formaat. Dat geeft veel ruimte om te kleuren. Daarnaast is de achterkant blanco. Dus je kunt ze ophangen, zodat je kindje met trots zijn werk aan opa of oma kan geven, zonder dat er werk verloren gaat aan de achterkant.

Kleuren met een dreumes peuter denksport Ivette's life

Kleuren met een dreumes peuter denksport Ivette's life

Kleuren met een potlood of stift zorgt voor verbetering van de fijne motoriek. Het zal niet à la minute een Van Gogh worden, maar iedere keer dat er gekleurd wordt, geeft oefening. En na verloop van tijd zie je echt vooruitgang in de manier van kleuren. Elsha begint nu haar potloden wat subtieler vast te houden, niet meer als een holbewonder die zijn kippenpoot wil opschransen.

Daarnaast kun je zo de kleuren gaan oefenen met je kindje. Misschien is het leuk om te starten met de primaire kleuren (rood, geel, blauw) en het dan uit te breiden. Dubbele oefening dus.

Tips om te beginnen met kleuren met je dreumes:

  1. Steekt hij of zij een vork of lepel niet meer in zijn ogen en stopt hij of zij niet meer alles in zijn mond, dan kun je rustig aan beginnen.
  2. Blijf erbij, zeker de eerste aantal keer, je weet nooit wat ze met zo’n puntig voorwerp doen
  3. Bied eerst een paar potloden aan, om de keuze niet te groot te maken. Zo voorkom je overprikkeling en willen ze al gauw iets anders doen.
  4. Zorg dat de tafel voorzien is van een beschermlaag, zo hoef je achteraf niet te boenen.
  5. Doe gezellig mee, laat zien wat de bedoeling is, onder het mom van ‘monkey see, monkey do’.
  6. Geniet van het uitzicht!
  7. Wees trots op wat er aan kunst geschapen is.

Liefs van Ivette

Voor dit artikel kreeg ik het kleurboek van Denksport opgestuurd.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.