Ivette's life recept kip met perzik salade

Kip met perziksalade

Ivette's life recept kip met perzik saladeOnlangs heb ik een heerlijke salade gemaakt met kip en perzik. Misschien denk je wat een aparte combi, maar het was heerlijk. En dus deel ik dit recept graag met jullie!

Voor dit recept gebruik ik kippendij filet. Dat is wat malser van smaak en voor mijn gevoel ook lichter van gewicht. Samen met de perzik en de dressing geeft het de smaak een Oosters tintje.

De combinatie was verrassend lekker. Ik had het niet helemaal verwacht, maar het was erg lekker. De veldsla is er erg lekker bij. Het zou ook kunnen met rucola, maar dan heb ik het idee dat ik konijnenvoer zit te eten.

Het recept is op basis van 4 volwassenen. Qua pasta mag je zelf inschatten hoeveel je wilt. Wij hadden een grote pasta-eter over de vloer, dus ik had wat extra’s gemaakt. De vlinderpasta geeft het geheel een speels tintje.

Ivette's life recept kip met perzik salade

Wat heb je nodig:

  • 4 kippendij filetjes
  • balsamicoazijn
  • honing
  • sesamolie
  • 1 zak veldsla
  • 3 wilde perzikken
  • vlinderpasta
  • rivolotomaatjes
  • komkommerschijfjes voor extra op tafel

Ivette's life recept kip met perzik salade

Hoe maak je het:

  1. Zet een pan op voor de pasta en kook de pasta volgens bereidingswijze op de verpakking.
  2. Begin met het in blokjes snijden van de kippendij filet. Maak de blokjes 1,5 bij 1,5 cm groot. Meng 2 eetlepels balsamicoazijn in een kom (groot genoeg voor alle kip) met een eetlepel honing en een scheutje sesamolie. Doe de kip hierin en roer het door elkaar. Laat dit ongeveer 10 minuten staan. Bak dan de kipblokjes mals en bruin.
  3. Maar in een ander schaaltje 2 eetlepels balsamicoazijn en een eetlepel honing. Snijd de perzik in blokjes en doe deze blokjes in het schaaltje. Laat dit even staan.
  4. Snijd de rivolotomaatjes in partjes.
  5. Doe in een grote saladekom een laag pasta. Leg hierop een mooie laag veldsla. Spreid de kippenblokjes over de sla, vervolgens de perzik en dan de tomaatjes. Giet de dressing van de perzik over de salade heen. Zet nog wat komkommerschijfjes op tafel.

Eet smakelijk!

Laat je me weten wat je ervan vindt?

 

 

 

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google




Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.