Kip korma

DSC_0155

 

Vandaag mijn versie van de kip korma, snel makkelijk en lekker gekruid. Mogelijk in vele variaties.

Dit recept heeft als basis een recept die ik een aantal jaar geleden in een tijdschrift las. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven. Het is een van mijn favorieten en komt ook regelmatig op tafel. De ene keer met gember, de andere keer zonder. Soms met extra pit (cayennepeper), of juist minder kruiden in het algemeen. Kokosmelk maakt het geheel wat tropischer, creme fraiche alleen romiger.

DSC_0156Omdat het gerecht vrij machtig is vind ik een bakje met geraspte komkommer en een beetje azijn en suiker erg lekker. Het geeft een frisje extra tijdens het eten, is ook erg lekker voor je maag.

 

Benodigdheden voor 2 personen:
– 2 cm gember (optioneel), geraspt
– 2/3 Potje patak’s Korma pasta, maak je voor meer dan 2 personen gebruik dan per 2 personen 1 el. extra (anders wordt het echt te gekruid)
– Ca 200 g crème fraiche / kokosmelk op kamertemperatuur
– 2 kippenborst filets, in niet te grote blokjes gesneden
– 1 gesnipperde ui
– Beetje kerrie poeder
– Beetje gerookte paprika poeder
– Boter voor in de pan
– Optioneel pasta of rijst erbij, in dit recept laat ik het weg
– Verse bladspinazie, ca 150 -200 g per persoon

Bereiding:
0 Doe een schort voor. Het kan flink spetteren en dat is zonde van je kleding

DSC_01461 Doe de boter in de pan en doe zodra de bubbeltjes wegzinken de kruiden in de pan. Voeg vervolgens de ui toe en laat dit even fruiten.

2 Voeg de kip toe aan de pan en bak dit rondom bruin aan. Let op dat je het niet door en door bakt. Dat gebeurt vanzelf tijdens het gerecht. Kip wordt snel erg droog en dat is zonde.

DSC_01483 Als de kip rondom bruin is voeg je de kruidenpasta toe en roer dit voor 1 a 2 minuten mee. Voeg vervolgens de gember toe en laat dit nog circa 5 minuten zachtjes pruttelen.

4 Voeg daarna de crème fraiche toe. En roer dit er goed door. Als het goed vermengt is kun je de kip alvast op de borden verdelen. Houd een schep saus over op de opscheplepel.

DSC_01505 In de pan hoort nog wat sausresten te zitten. Doe in de pan de spinazie voor 1 persoon in de panen roerbak dit kort aan. Leg het vervolgens op bord 1. Doen dan de saus die je bewaart hebt op de grote opscheplepel in de pan en roerbak de spinazie voor persoon 2. Doe dan op het bord. Voeg eventueel rijst/pasta toe

6 Eet smakelijk!

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.