Kip korma

Kip korma 2.0

Een tijd geleden heb ik een variant van de kip korma online gezet. Nu breng ik een nieuwe versie van dit recept. 

Kip korma vind ik heerlijk. Ik maak het dan ook graag. Het vorige recept lees je hier. En nu een andere variant. Hij lijkt er zeker op, maar dat maakt het niet minder lekker.

Ondanks de lichte pittigheid van het gerecht, hebben mijn kindjes heerlijk zitten smullen en hun bordjes waren vrijwel leeg. Erg prettig, want dat bekent dat ik meer Indiaas mag koken voor ze. Ik eet graag Aziatisch en het zou fijn zijn als de kindjes daar geen hekel aan hebben, haha.

De receptuur is gemaakt voor 2 personen of 1 volwassenen en 2 kinderen. Het is natuurlijk uit te breiden naar meer voor elkaar, maar je kunt het natuurlijk ook aanvullen met rijst of een andere side dish.

Ik hoop dat jij er net zo van geniet als ik heb gedaan.

Ingrediƫnten:

  • 4 kippendijfilets
  • 1 potje korma pasta (uit een verpakking van 2)
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 cm gember, geraspt
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • 1 ui, gesnipperd,
  • 1/3 komkommer
  • naanbrood

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor, voor het naanbrood en bereid het verder volgens de verpakking.
  2. Snijd de kippendijfilet in blokjes. Fruit de ui in een grote koekenpan en voeg de filet toe. Wanneer de kip rondom wit is, maar nog niet volledig gaar, voeg je de korma pasta, kokosmelk en gember toe. Laat het geheel pruttelen tot de kip gaar is en roer regelmatig door.
  3. Snijd ondertussen de tomaat, de avocado en komkommer in blokjes en doe dit in een schaal en meng het door elkaar.
  4. Haal het naanbrood uit de oven, schep de korma pasta op een bord en zet de salade ernaast. 

Eet smakelijk!

De korma pasta heeft al zoveel kruiden van zichzelf, dat verder kruiden niet nodig is. Wel vind ik het persoonlijk erg lekker om wat verse gember toe te voegen voor een klein frisje aan het geheel. 

Met het naanbrood kun je dippen in de saus of het gebruiken als lepel voor de korma. 

Liefs van Ivette.

Kip korma

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.