Kip caprese salade

Kip caprese salade

Een salade voor een balansdag, lekker Italiaans, niet te moeilijk, en weinig calorieën. Een dikke aanrader dus, deze kip caprese salade!

Dit gerecht kwam ik onlangs tegen op pinterest. Je vindt het hier terug. In mijn recept hieronder zijn sommige dingen net weer iets anders beschreven en een hele theelepel knoflook vond ik wel wat veel. Daarnaast heb ik het niet gebakken in een grillpan maar een doodgewone koekenpan. Niets mis mee.

Maar echt, alleen al de marinade die je eerst maakt, is onwijs lekker. Het ruikt al alsof je in een restaurant staat.

En qua tijd. Je hebt niet veel tijd nodig op deze kip caprese salade te maken. Je kunt veel tegelijkertijd doen, je bent maximaal 20 minuten bezig, voor de eerste keer.

Het recept is gemaakt voor 2 personen. Ik heb per persoon een kipfilet gedaan, maar je kunt dat makkelijk met 3 personen doen. Het vult alleen iets minder. Er zit namelijk geen tarweproduct in dit recept. Ik had het gevonden toen ik op zoek ging naar een low-carb recipe en kwam al vrij snel langs dit recept. Dit gerecht heb ik niet geprobeerd met onze kinderen. Ze zijn nog niet zo’n fan van sla, dus dat leek me niet zo handig. Maar wanneer jouw kinderen sla lekker mee-eten, dan kunnen ze dit ook prima eten.

Kip caprese salade

Wat heb je nodig:

  • 1 teen knoflook
  • 60 ml balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 thl basterdsuiker
  • 1 thl gedroogde basilicum
  • zout
  • peper
  • 2 kipfilets
  • 1 avocado
  • 10-15 rivolo tomaatjes
  • 1 mozzarella
  • paar takjes verse basilicum
  • zak gesneden sla romaine of ijsbergsla

Kip caprese salade

Hoe maak je het:

  1. Eerst ga je de marinade/dressing maken. Doe de balsamicoazijn, olijfoliebasterdsuiker, gedroogde basilicum en een snuf zout naar smaak in een kommetje. Pers de knoflook en doe dit ook in de marinade. Meng het geheel goed door elkaar. Leg in een diep bord de kipfilets en verdeel 4 eetlepels van de dressing over de knipfilets. Zorg dat de hele kip voorzien is van marinade.
  2. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en zorg dat de pan goed heet is op hoog vuur. Zet dan het vuur op middelhoog vuur. Bak de kip rondom bruin, maar niet droog. Draai de kip om de paar minuten, zodat de kip niet verbrandt, maar de kip aan de binnenkant wel gaar wordt. Gebruik eventueel een deksel om het proces wat te versnellen, maar vergeet niet de kip te blijven draaien.
  3. Snijd ondertussen de sla fijner, dat eet makkelijker. Doe wat op een bord of in een dinerkom. Snijd de tomaatjes in partjes en snijd de mozzarella op ongeveer dezelfde grootte als de tomaatjes in blokjes. Snijd de basilicum fijn en meng dit met de tomaatjes en mozzarella. Verdeel de tomaatjes en mozzarella over de borden.
  4. Snijd de avocado in dunne plakjes en verdeel deze over de borden. Laat wat ruimte over voor de kip.
  5. Wanneer de kip klaar is, haal je deze uit de pan en snijd je deze in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Leg de kip dan ook op de schaaltjes. Verdeel nog wat dressing over de bordjes en je kunt gaan eten.

Kip caprese salade

Wil je toch een broodproduct bij de kip caprese salade doen, dan kun je denken aan warme croutons of een volkoren minipasta. Maar dat is niet per se nodig. Ik had genoeg aan een schaaltje van deze salade.

Liefs van Ivette




Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *