kinderen wakker met oud & nieuw

Kinderen wakker maken met Oud & Nieuw

Ga jij je kinderen wakker maken rond middernacht? Ik twijfel nog. Ik ben benieuwd naar jullie mening.

Ik ben met onze kleine kinderen er wel voor om ze gewoon op bed te leggen, wanneer ze moe zijn. Ik ga ze niet perse de hele avond wakker houden, om het wakker houden. Elsha zou het nog wel kunnen tot een uur of 10, als ze niet ziek is. Momenteel is ze dat helaas wel. Gelukkig niet meer zo erg als afgelopen donderdag. Maar beter is ze niet. Dus de kinderen gaan lekker naar bed.

Voor het wakker maken of laten slapen rond middernacht heb ik even een pro-lijstje opgesteld voor beide kanten.

Pro wakker maken

Het is natuurlijk heel bijzonder om zoiets mee te maken. Maar een keer per jaar heb je een vuurwerkavond. Om te voorkomen dat ze huilend wakker worden van de schrik die ze kunnen ervaren van harde knallen, net na middernacht, kun je ze op die manier alvast voorbereiden. Daarnaast kun je ze beter steunen, wanneer het moment daar is. Je kunt er een spel van maken, een tv-show door je raam heen.

Pro laten slapen

Deze maand is al zo indrukwekkend voor kinderen. De slaap hebben ze hard nodig om ‘s ochtends weer vol energie op te kunnen staan. Laten slapen als ze niet vanzelf wakker worden van herrie is een hele fijne voor de volgende ochtend, wanneer jij met een kater om 7 uur alweer de kinderen mag gaan entertainen. Daarnaast kun je zelf blijven geniet van alle knallen, zonder dat er iemand bij de kinderen moet zijn. Daarbij hoef je ook de tafel niet netjes te houden en leeg van glaswerk, hapjes etc. Die grijpgrage handjes liggen heerlijk op bed.

 

De kinderen gaan bij ons niet naar buiten op deze leeftijd. Onder geen beding. Pas wanneer ze snappen wat al het knetterende lichtspel betekent, mogen zij mee naar buiten. Streng, misschien, maar voorkomen is beter dan genezen. Er gebeurt genoeg en dat hoeft niet met onze schatjes.

Voor nu staat onze keuze voor Elsha op lekker laten slapen. Die keuze is niet zo moeilijk. Elsha’s eerste jaarwisseling. Ze was een half jaar oud. En ze sliep overal doorheen. We woonden toen nog in Den Oever, in een smalle vissersstraat, waar veel vuurwerk werd afgestoken. En wakker worden, nee hoor. We zijn zelf toen even op de Dijk gaan staan, terwijl ze sliep. Ik had de babyfoon mee, die werkte op die afstand nog. Maar het enige wat ik hoorde was vuurwerkgeknal. Geen gehuil van een baby die ergens van schrok. Nee hoor, een heel orkest kan een symfonie van Wagner afspelen, maar madame wordt niet wakker. De oorlog kan uitbreken, maar zij wordt niet wakker.

De twijfel voor mij zit vooral bij Fynn. Hij wordt snel wakker. Ik denk dat we hem sowieso op bed gaan leggen. Hij stort gemiddeld genomen om 20:00 uur echt in qua energie. Dit resulteert is een overgeprikkelde dreumes die zijn frustatie gaat uiten in huilen, drammen, alles weggooien, van tafel slaan. Ik denk dat vele moeders dat wel zullen herkennen. Typisch dreumes gedrag. Maar niet echt gewenst, dus lekker naar bed. En we zien wel hoe de avond gaat.

Hoe gaan jullie dat doen? Heb je nog tips, laat ze me weten.

Liefs van Ivette

 
 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.