‘Hello Beauty’

DSC_0013Vandaag laat ik een leuke en goedkope techniek zien met spulletjes die bijna iedere kaartenmaker wel in huis heeft. Zo niet, is de aanschaf niet al te duur. Het betreft een kaartje met tekst ‘Hello Beauty’ op een achtergrond van waterverf.

Het in elkaar overlopen van kleuren door middel van waterverf vind ik een leuke, makkelijke en snelle techniek. In een mum van tijd heb je een passend kaartje voor iemand klaar. De tekst ‘Hello Beauty’ vond ik vandaag leuk om te gebruiken.

DSC_0014Wat heb ik gebruikt:
– Versamark ink (paperpads)
– American Crafs Zing! embossing poeder clear (scrapdelight)
– Stempel ‘Hello Beauty’ (Action)
– Waterverf (Action)
– Koi waterbrush (pipoos) gevuld met water
– Heattool (paperpads)
– Snijmat (Wibra)
– Wit A4 hobbykarton (Boekenvoordeel)
– Aquarel papier (Boekenvoordeel)
– Lijmroller (Action)
– Dubbele kaarten (Wibra)
– keukenpapier

Hoe maak je de kaart:
Van het A4 papier heb ik 4 gelijke stukken gesneden. Een daarvan gebruik ik vandaag. Van het aquarelpapier heb ik ook een vel gebruikt. Deze heb ik door tweeën gesneden, waarvan een helft gebruikt wordt in dit artikel.

DSC_0008Eerst zoek je jouw stempel uit. Ik gebruik hier ‘Hello Beauty’. Deze stempel ik met versamark inkt in het midden van het kaartje. Daarna strooi ik er embossing poeder over. Ik gebruik hier clear, omdat het kaartje al wit is. Je kunt natuurlijk ook andere kleurtjes gebruiken. Naar wat je zelf wilt. Dan ga je er met de heattool overheen, totdat het smelt. Dit zie je vanzelf gebeuren. DSC_0002In een vorig bericht heb ik witte embossing poeder gebruikt van Mboss, nu gebruik ik het van A.C. Zing!. Deze poeder is fijner van structuur en geeft een gladder en glimmender effect.

DSC_0011Het kaartje maak je nat met een schone waterbrush. Niet volledig maar alleen het deel wat je geverfd wilt hebben. Daarna ga je met de waterbrush de kleurtjes vochtig maken, die je wilt gebruiken. Zorg dat het niet te waterig is. Dat ishet kaartje al. Zo krijg je genoeg pigment op de ondergrond. Kleur het hier en daar met een kleur en gebruik meerdere kleuren door elkaar. Pas op voor volledige menging op je papier. Dan wordt het bruin/zwart/grijs, afhankelijk van de kleuren die je gebruikt. Is de eerste laag klaar. Laat dit drogen of gebruik de heattool.

DSC_0005Eenmaal zo goed als droog ga ik er nog een keer overheen, maar dan niet met al te veel water vooraf. Zo kun je extra pigment toevoegen aan het project of andere kleuren. Gebruik wel weer de waterbrush, dat geeft een soepeler effect. Zit er teveel pigment op de letters, wacht dan even tot het geheel wat gedroogd is (niet volledig droog) en ga er met een schone waterbrush overheen. Zo krijg je de meeste kleur van de letters af. Dit zal echter niet volledig schoon worden.
Je kunt natuurlijk ook de ondergrond eerst verven en daarna, wanneer het droog is met versamark de tekst stempelen en witte embossingpoeder gebruiken.

DSC_0015Ben je tevreden over het projectje en is het volledig droog. Dan kun je het plakken op een gevouwen kaart, of zo laten. Hoe minder embellishments, hoe beter vind ik zelf. Maar je kunt het natuurlijk altijd nog aanvullen met bloemetjes, parels en andere versiersels.

Veel plezier met deze techniek. Bedankt voor het lezen. Vind je het bericht of de website leuk? Je kunt me volgen via facebook, instagram, google+, bloglovin’ of pinterest.

Dit bericht is niet gesponsord.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.