Kerstkrans

Het is weer tijd voor kerst, natuurlijk was dit je al opgevallen. Wellicht ben je zelf al aan het knutselen geslagen. Misschien niet, en vind je het leuk om vooral plaatjes te kijken. Niet heel moeilijk, maar wel een leuk project is om te maken.

Dit idee heb ik bij mijn moeder opgedaan, die het op haar beurt weer ergens anders heeft gezien. Bij verschillende winkels waar de bedragen erg laag zijn, kun/kon je kleine kerstballetjes halen. Deze zijn in verschillende formaten en kleuren, met en zonder glitter, mat en glans, te halen. Aangezien ik in huis vooral de kleur mint als accentkleur gebruik, zie je dit ook terug in de krans.

De krans is gemaakt van hooi/stro en samengebonden met een plastic doorzichtig draadje. Deze is niet te zien. Voor lijm gebruik ik een lijmpistool. De lijm is hierdoor snel hard en hoef je niet elke bal een kwartier vast te houden, voordat de lijm een beetje uitgehard is. Bij de balletjes heb ik ook nog een slinger gekocht, zodat de gaten goed op te vullen zijn. Hiervan heb ik kleine stukjes geknipt en ook met de lijmpistool vastgemaakt. Hierdoor zie je het stro niet zo zitten. De ballen passen natuurlijk niet goed tegen elkaar aan, er blijven altijd gaten zichtbaar. Die kun je dan opvullen met de stukjes slinger.

Bedankt voor het lezen.

Fijne kerstdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.