christmas handlettering

Kerstkaarten in handlettering-style

dsc_0246Helemaal de stijl van nu maak ik twee kerstkaartjes met handlettering. Je hebt weinig nodig, zijn vrij snel klaar en te kopiëren voor meerdere personen. Kijk snel mee!

De kaart begin ik met een potloodomlijning van een willekeurig object. Ik heb meerdere kaarten gemaakt via deze stijl. In de blog beschrijf ik het aan de hand van een kerstbal.

Al heel lang heb ik voorgestanste kaartjes met een kerstbal. Dit vind ik makkelijk om de basis te leggen voor de vorm. Je kunt het later omtrekken met zwarte pen, of helemaal met de hand los. Je hebt een beetje creativiteit nodig voor de kaartjes, maar genoeg inspiratie is er te vinden op pinterest. Gebruik dan onder andere de zoektermen handlettered – handlettering -lettering etc.

dsc_0224Wat heb je nodig:
– wit stevig papier
– potlood
– gum
– zwarte fineliners/brush pen
– evt een tekenmal
– evt een werkblad

dsc_0226Hoe maak je het:
1 Teken eerst je vorm op papier. Gebruik hier eventueel een mal voor. In dit tekenvoorbeeld zie je een kerstboom. In het Youtube-filmpje zie je dat ik een mal gebruik van een kerstbal. Druk niet te hard met je potlood, anders blijft het zichtbaar na gummen. Zo’n mal ik handig voor een duidelijke vorm voor je lettering. Een andere manier is het afpakken van het papier met schilderstape, wat je eerst over je arm of broek hebt gehaald. Zo voorkom je scheuren in het papier, wanneer je het eraf haalt.

dsc_02282 Ben je eenmaal tevreden over de vorm? Vullen maar. Bedenk je wens of tekst en probeer dat zo vullend mogelijk neer te zetten. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld per woord of per regel een ander lettertype. Voor inspiratie kun je terecht op onder andere pinterest, deze link gaat naar mijn pinterest-bord handlettering. Voor zoektermen kun je bijvoorbeeld handlettering dsc_0227of lettering gebruiken.
Schuin is leuk, opvullend of een scheve lijn onder je woord (je letters niet recht naast elkaar). Ga je voor figuurtjes in je letters, zet dan eerst alle woorden neer. Zo hou je het overzicht. Dan ga je de letters opvullen. Dit alles doe je nog met potlood. Ben je tevreden over de letters, maak ze dan zwart, maar nog niet de invulling. Overigens kun je het opvullen van de letters en het eerst zwart maken omdraaien.

dsc_02363 Zijn alle letters klaar, dan kun je de ruimtes gaan opvullen. In een kerstkaart kun je denken aan sterretjes, missle toe, bloemetjes, maar andere dingen kunnen natuurlijk ook. Begin met potlood en maak ze pas zwart als je tevreden bent.
Ik gebruik nummer 2 van de pennen voor de versieringen en het invullen van letters. Nummer 4 voor de in te vullen letters en ingekleurde versieringen, nummer 8 voor letters die niet worden ingevuld, zoals de ‘WE’ zoals bovenaan de kerstboom. De brushpen gebruik ik alleen voor speciale woorden. Aan te raden is echt het oefenen. Hoe meer je oefent hoe beter je werk wordt.
dsc_0247En dan gummen maar (niet te snel, anders kreukelt je kaartje)! Zo simpel is het.

Liefs, Ivette

 

 

 

Wil je meer kaarten zien?
Volg me via:

facebook instagram pinterest youtube bloglovin google

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.