Japanse wijnbes tartelettes Ivette's life

Japanse wijnbes tartelettes

Het is echt de tijd voor de Japanse wijnbes. Een vrij onbekend besje die toch eigenlijk wel heel lekker is. 

De Japanse wijnbes is een besje dat min of meer tussen een framboos en een braam in zit. Hij is wat zachter van smaak en structuur en een beetje plakkerig op je hand. Hij is een beetje zuur, maar toch ook zoet. Het is wel echt een vrucht op zichzelf.

Japanse wijnbes tartelettes Ivette's life

Japanse wijnbes tartelettes Ivette's life

Ik was op zoek naar recepten met dit besje en die zijn er eigenlijk maar weinig. Dus toen ben ik zelf gaan bedenken. En zo ben ik bij dit receptje uitgekomen. Eigenlijk vrij makkelijk.

De paté sucree komt van een ander recept. Het recept lijkt wat lastig en een klusje. Maar wanneer je deze eenmaal gemaakt heb is het eigenlijk best makkelijk en wil je het vaker maken. Dat is tenminste mijn ervaring met dit deegje. En je houdt vrijwel altijd wat over voor een volgend recept om te maken of uitproberen.

Frangipane is een heerlijk recept om een bodem mee te maken. Je kunt er vruchtjes in meebakken in de oven. Of zoals bij deze taartjes alleen de frangipane vulling, waarna je na het bakken pas de vruchtjes toevoegt aan een afgekoelde tartelette. De frangipane is een romige en notige vulling. Geef hem een zuurtje mee en dat maakt de smaakervaring net wat beter. Zonder het zuurtje kan de vulling iets te vettig ervaren worden.Japanse wijnbes tartelettes Ivette's life

Japanse wijnbes tartelettes Ivette's life

Japanse wijnbes tartelettes Ivette's life

Ingrediënten:

Pate sucrée (deeg) (je houdt veel over):

  • 50 g boter, kamertemperatuur
  • 115 g poedersuiker
  • snuf zout
  • 50 g eieren
  • 250 bloem
  • 20 gram maizena

Ca. 250-300 gram Japanse wijnbessen

Poedersuiker voor garnering, optioneel

Frangipane

  • 70 gram amandelmeel
  • 45 gram poedersuiker
  • 1 eigeel
  • snuf zout
  • 50 boter op kamertemperatuur
  • 60 gr slagroom
  • rasp van een limoen

 

Bereiding:

  1. Maak de paté succree zoals het recept aangeeft. Bak de bodem met een blindbakvulling gaar. Laat de vormpjes daarna goed afkoelen, zodat je ze met de hand weer kunt vastpakken.
  2. Maak ondertussen de frangipane met een driehoeksklopper, ook wel de bisschop. Meng alle ingrediënten door elkaar. Breng een dun laagje aan in de vormpjes en bak de taartvormpjes met in 18-25 minuten op 175 graden gaar. De vulling moet net goudbruin worden. Er mag langs de rand een klein beetje bruining ontstaan.
  3. Laat de tartelettes afkoelen.
  4. Zet de schone besjes op z’n kop op de taartjes neer in een mooie cirkel en vul deze op.
  5. Strooi wat poedersuiker met een fijn zeefje over de besjes. Dit is optioneel. De mooie besjes volstaan prima zonder poedersuiker.

Japanse wijnbes tartelettes Ivette's life

Japanse wijnbes tartelettes Ivette's life

Japanse wijnbes tartelettes Ivette's life

 

Geniet ervan.

Heb jij ook lekkere recepten met dit nog vrij onbekende besje? Deel ze hieronder!

Liefs van Ivette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *