TAG – Jaarwisseling 2016-2017

Mama’s meisje heeft een eindejaarstag opgezet. En daar doe ik graag aan mee! Karin heeft 10 vragen bedacht om iets over jezelf te vertellen. Vervolgens tag je iemand die de vragenlijst ook mag invullen.

Het einde van 2016 nadert. Voor ons een jaar dat flink in een domper eindigde, met onder andere dat de verkoop van ons huis niet gaat zo als het zou moeten. Lees meer in Weekly update #33. Maar we gaan weer omhoog, dat hebben we afgesproken. Later, als de hoofdstukjes zijn afgesloten lees je hier uiteraard meer over!

Dan nu de tag. 10 vragen en 10 antwoorden over Oud & Nieuw!

1. Waar vier jij Oudjaarsdag?
Dit jaar weet ik nog niet. Het kan zijn dat het lekker thuis is, waar de kindjes gemakkelijk kunnen slapen. Het kan ook zijn dat we bij een van mijn zusjes de jaarwisseling gaan vieren. Zij woont in een flat en dan kijken we mooi over de stad uit en zie je al het vuurwerk omhoog schieten. Keuze staat nog niet vast!

2. Wat is voor jou het meest bijzondere moment van 2016?
Mijn meest bijzondere moment van 2016 is een lastige. Het is het jaar dat Elsha 1 jaar is geworden! Maar Fynn is ook geboren. Beiden zijn zeer bijzonder. En besluit dan toch dat de geboorte van Fynn het meest bijzonder is. Een heel mooi mannetje met een droombevalling ter wereld gekomen. Heb je nog niet gelezen hoe, lees het verhaal hier.

3. Wie wens jij als eerste een Happy New Year?
Mijn man als de kindjes slapen, en mijn kindjes als ze wakker zijn (daarna mijn man)!

4. Als je aan 2016 denkt, welk nieuwsbericht ligt dan nog het meest vers in jouw geheugen?
Hoe kan het ook anders, de verkiezing van de nieuwe president van Amerika. Tegelijkertijd wil ik er ook niet te veel aandacht aan geven. Zo veel aandacht maakt natuurlijk alleen maar machtiger. Bij mij op 2 staat dan ook de ‘Brexit’. Ik denk dat dit nog wel eens heel belangrijk voor Nederland kan worden. 

5. Goede voornemens, ja of nee?
Ja, maar ze daadwerkelijk uitvoeren is niet niets. Komend jaar wil ik graag wat afvallen (hoe verrassend), maar het er dan ook afhouden.

6. Hoe vierde je als kind Oud&Nieuw?
Dat was ieder jaar verschillend. We hebben het vaak bij mijn ooms gevierd. Daar bleven we dan met z’n allen slapen. Regelmatig kwamen ze ook bij ons. Ze hadden dan van het Chinese werk. Of het legaal was weet ik niet, interessant des te meer. Ik kan me nog wel een lawinepijl of 2 herinneren. Soms hebben we het met kennissen gevierd. Vroeger hadden we dan oliebollen, lekkere hapjes, triviant en mijn ouders dronken er wel eens flink op los. Al een aantal jaar, ook toen ik nog thuis woonde (meer dan 4 jaar geleden) is mijn moeder begonnen met bollen bakken. En dat is nog steeds traditie.

7. Vuurwerk afsteken of lekker binnen blijven en vanachter het raam kijken?
Mag een combinatie ook? Vuurwerk buiten kijken vind ik het leukst. Aansteken laat ik graag aan een ander over, maar het bekijken vind ik erg leuk!

8. Welke jaarwisseling is jou het meest bijgebleven?
Welke dat precies is weet ik niet meer. Mijn ooms waren bij ons en zij hadden een veelklapper bij zich. Deze hebben we tussen de bomen bij mijn ouders voor opgehangen aan touw. Dit gaf een heel mooi effect, zowel in licht als geluid!
Een andere die mij bij is gebleven, is het eerste jaar dat mijn opa weg was, de wisseling van 1999 naar 2000. Hij is half december 1999 overleden. We vierden het bij mijn ooms thuis en mijn oma was er ook. Los van de emoties die natuurlijk rijkelijk vloeiden, hoorde ik op een gegeven moment ook dat mijn oma haar man naar boven zag lopen op de trap. Dat heb ik altijd zo bijzonder gevonden.

9. Zelf oliebollen bakken of zelf oliebollen kopen?
Mijn moeder bakt ze al jaren zelf. Lekker, en afgewisseld met bananenflappen en appelflappen blijf je er echt de hele avond van eten. Aangezien het nogal ruikt bouwt ze ieder jaar de schuur om tot bakgebouw. Ze begint dan al vroeg met het deeg klaar maken, volgens mij moet dat even rijzen.  Daarna is ze de rest van de dag, tot een uur of 5 ‘s middags bezig met bakken. Soms helpen we haar, zodat ze ook even kan zitten. Maar het is haar dingetje!

10. Met welk drankje sluit jij 2016 af en proost je op het nieuwe jaar?
Ooit hebben we op een vakantie in Frankrijk Clairette de Die ontdekt. Een heerlijk bruisende (geen) champagne, die je blijft drinken. De smaakt doet denken aan lychees, het is lekker zoetig. Die staat stipt op nummer 1, zonder twijfel. Tegenwoordig is deze ook verkrijgbaar bij de HEMA, maar die smaken toch minder lekker dan wanneer je het zelf hebt gehaald. Op 2 staat Yrisé, een roze bubbeltjes drank, ook lekker zoet. En die hebben we nog liggen van onze vakantie in Frankrijk een paar jaar geleden.

Bedankt Karin van Mama’s meisje, voor de inspirerende vragen!

Hierbij tag ik Andrea van Momlife and the City om ook mee te doen aan deze tag! Verplicht ben je natuurlijk niet, maar leuk zou ik het zeker vinden!

Liefs van Ivette

ps: volg me via facebook instagram pinterest youtube bloglovin google

titelfoto: bron

Gerelateerde berichten

4 thoughts on “TAG – Jaarwisseling 2016-2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.