It’s Christmas time…

Christmas has arrived. Eindelijk is het kerst. Kerst is voor mij een soort guilty pleasure. In oktober kan ik al bezig zijn met het menu, met de styling van de tafel, de kerstboom, leuke diy projectje. Ik neem je mee in een kleine tour door onze woonkamer met kerstpulletjes, kijk je mee?

Vorige week kon je zien hoe onze eettafel en dressoir eruit ziet. Nu is er weinig direct bijgekomen. Ik houd van rust en niet te veel spulletjes op tafel (overigens vroeger wel), aan de muur of überhaupt in huis. Met twee lieve, kleine kindjes is het huis al vol genoeg. Daarnaast kun met te veel sierspulletjes niet echt leven. Je wilt het natuurlijk laten staan, omdat zo jouw compositie bedoeld is. Dus ons huis heeft wel het idee ‘less is more’ wat betreft de styling van het interieur.

Normaliter zetten wij ook een paar Lemax huisjes neer en kon ik wild gaan met Kerst. Dit jaar heb ik daar niet zo’n zin in. Geen Lemax staan en ook geen wild huis vol kerstartikelen. Subtiel vind ik dit jaar goed.

Al tijden ben ik gek op de kleur mint met een nijging naar ijstblauw. Dit vind je dan ook terug in onze kerstboom, in combinatie met witte, zilveren en glazen ballen. Ieder jaar koop ik er enkele bij. Niet te gek, niet te veel. Deze kleur heb ik nu een paar jaar. De ballen koop ik bij Xenos, De Boet (Hoogwoud), Zeeman, Action, en wat in soms nog  tegenkom in andere tuincentra. Vorig jaar heb ik een mooie kerstkrans gemaakt met een hoop kleine balletjes. Voor deze diy, klik hier.

Ik gebruik dan ook veel soorten ballen. Niet 20 van dezelfde. Ik vind het stylisher (is dat een woord?) als je verschillende soorten ballen hebt in dezelfde kleurtint. Vaak gebruik ik ook een slinger. Dit jaar heb ik bewust gekozen om alleen de boa te gebruiken. Of eigenlijk de verknipte boa. Deze (hoe kan het ook anders) mintkleurige boa heb ik in kleine stukjes geknipt en deze met gevaar voor eigen leven in de boom geduwd. Een beetje diep voor het speels effect en zodat het er niet à la minuut uitvalt of aantrekkelijk is voor kat of kind. En dat is eens wat anders dan een kralenketting of glimmende slinger.

DIY! Op de eettafel heb ik de stolp gevuld. In de shoplog zie je een aantal producten die ik gebruikt heb in de stolp. Een lichtsnoer met meerdere losse draadjes heb ik samen met 2 pieken en wat kerstballetjes in de stolp geplakt.
(1) Begin op de bodem met een stukje plastic, waarop je iets kunt plakken (en je stolp ongeschonden blijft).
(2)Doe eerst een lichtstreng in de pieken en plak ze dan vast met een lijmpistool. Zet een leuke cactus of plantje in het midden.
(3) Bedek het geheel met kerstballetjes in verschillende maten, en verschillende soorten materiaal. Om het een geheel te laten zijn kun je wel voor dezelfde tinten kiezen. Hier heb ik zilver en wit gebruikt.
(4) Doe de losse strengen licht die nog over zijn door en tussen de ballen heen. Draai er een paar om de pieken, zodat je ook licht in de hoogte krijg. Hang eventueel wat balletjes aan de losse eindjes vast. Gebruik hiervoor een lijmpistool. Controleer af en toe of de stolp nog past.
(5) Werk het batterijblokje weg onder wat ballen, aan de achterkant van het project. Je kunt eventueel kleine houtjes gebruiken om de stolp te verhogen, zodat je de stroomvoorziening buiten de stolp kunt leggen.
(6) Haal lijmdraadjes weg en klaar is je stolp. Vul het eventueel op met wat nepsneeuw of watjes.

Maken jullie nog mooie projecten voor de kerst, zoals een kerststukje? Ik ben benieuwd!

Op het dressoir staat nog altijd een glazen etagère. Nu gevult met wat kerstchocolade. Maar dat vind ik niet kerstig genoeg. Dus ik heb enkele ballen (uit de shoplog) in de onderste schaal gedaan. Aangevuld met kleinere balletjes die ik nog had (deze had ik vorig jaar gehaald bij de Zeeman en Action). Tussendoor nog een lichtsnoer verwerkt. En klaar is kees.

De boekenkast die wij hebben is nog een rommeltje, maar wordt steeds meer opgeruimd en een net geheel. De tweede plank van boven heeft de papieren kerstballenslinger gekregen, met wat roze ballen er tussendoor. De lichtjes van dit snoer vind ik wat zwak, maar het geheel is gezellig en speel. Het geeft geen troep en de slinger is later ook nog te gebruiken voor iets anders.

Als laatste zijn er nog de kerstkaarten die kerst compleet maakt. Het ene jaar hang ik ze op aan een mooi kerstlint en knijpertjes. Het andere jaar zet ik ze op een mooie plank aan de muur. Dit jaar heb ik gekozen voor washi-tape en aan de deur. Bij de HEMA heb ik dit jaar mooie washi-tape gevonden. Hoewel ik niet zo van goud ben, kan ik mijn ogen niet afhouden van vooral de glitter-tape. Heb jij nog mooie tape gezien? Laat het me weten, dan kan ik mooi afwisselen. Hoe hangen jullie je kaarten op dit jaar?

Een video vind je hier!

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Dit is zo’n beetje kerst bij ons. Ik kijk al uit naar kerst. Lekker ontbijten met mijn mooie gezinnetje, genieten van familie, rust, niets moeten, mooie kleren aan!

Volg me om op te hoogte te blijven van meer vlog, blogs en meer!
facebook instagram pinterest youtube bloglovin google

Liefs van Ivette

Dit bericht is niet gesponsord.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.