Interieur (en exterieur) update

DSC_0256Enige tijd geleden, rond Pasen, postte ik een berichtje met mooie Paastakken. Deze tijd is inmiddels even geleden en zocht naar een goede invulling voor de mooie mint pot die ik eerder dit jaar had gekocht. Die heb ik nu gevonden. Hier lees je een kort berichtje over ons interieur (en de tuin).

Afgelopen weekend zijn we met z’n drieën naar de Boet geweest. Dit is een heerlijk tuincentrum, waar je zo een dagdeel kwijt bent. Een flinke aanrader, zeker rond kersttijd! We hebben weer wat verse plantjes voor de tuin gekocht, een nieuwe pot voor een fruitboom en een plant voor in de mooie pot.

DSC_0280De fruitboompjes zet ik graag nog even in pot. Ons huis staat te koop en de fruitbomen neem ik graag mee. Op dit moment heb ik een kers (voornamelijk voor de bloesem aangeschaft, helemaar rechts op de foto), een Gieser Wilderman (de tweede van links) en dan nu een reine claude pruim. Gek ben ik op fruitbomen. De stoofpeer staat al in vol groen, hij is dan ook nieuw. Gekregen van mijn ouders voor mijn verjaardag, met uiteraard een mintgroene pot. De pruim heb ik van mijn zus en vriend gekregen (de kleine links). Deze pruim moest nog een pot hebben. De boom met de roze bloesem is een prunus. Het etiket van deze boom zegt ook niet meer, dus ik ben benieuwd of er überhaupt iets van een vrucht gaat vormen. De tijd zal het leren en de bloesem is om van te genieten.

Verder in de tuin hebben wij zo’n mooie ouderwets vuurkorfje staan, zo een uit de jaren negentig. Deze vullen wij niet met hout, maar graag met een ‘hanging basket’ vol met witte bloemen. Als je de oude, verlepte bloemetjes er even uithaalt, een klusje van 10 minuten per week, blijven de planten de hele zomer bloeien.

DSC_0250Terug naar de pot die binnen staat. Voor deze pot heb ik een mooi boompje gevonden, niet te groot en lekker groen. Het is een dracaena. Deze heeft niet veel water nodig en doet ‘t het best in halfzon-halfschaduw. Een makkelijke plant, waar ik gek op ben. Als ik de plant een keer vergeet, dan gaat deze niet meteen dood. Handug!
Ik ben gek op groen. Kleur in huis komt al van de accesoires. Om dan ook nog 5 verschillende soorten kleuren bloemen in huis te zetten, dat vind ik erg druk. Meestal koop ik ook witte bloemen of zachtroze bloemen. Altijd in 1 tint. Behalve de paradijsbloemen. Die zijn supermooi, en hebben kleur genoeg van zichzelf.

DSC_0257Verder heb ik een mooi bordje gevonden in het eerder genoemde centrum, uiteraard in mintgroen. Deze is alvast voor ons nieuwe huis, mooi voor op een tafel, vol met bijpassende kaarsen. Verder heb ik nog een meer petrol-achtige kleur kaars gevonden, vol in de glitter. Dit vond ik wel een leuke afwisseling voor ons kaarsentrio, die bij ons in de oude raamopening staat. Door vorige bewoners is het raam eruitgehaald, toen er werd uitgebouwd. Dit is een mooie doorgang die het voor- en achtergedeelte van ons huis scheidt. Zo blijft het voor lekker huiselijk en heb je een soort ‘rommel’ gedeelte voor de wasmachine, de was, de administratie en nog meer, wat je liever niet in de huiskamer kwijt wilt.

Bedankt voor het lezen. Heb je nog tips of andere suggesties, kun je altijd een berichtje achter laten.

 

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.