inpakinspiratie kerst

Inpakinspiratie

Cadeautjes inpakken, dan kan gehaast, geen liefde, en al zeker geen naamsticker. Lekker snel, je pakt het toch weer uit en gooit het cadeaupapier weg. Maar wat als we die cadeautjes nou eens upgraden?

Neem van mij aan, wanneer je meer liefde en tijd in het inpakken van cadeautjes stopt, worden cadeautjes veel beter ontvangen. De inhoud blijft natuurlijk het belangrijkste. Maar wanneer je net even dat beetje extra aandacht geeft aan de buitenkant, geeft dat de ontvanger een specialer gevoel.

Kerst 2017. Vorig jaar had ik de cadeautjes heel klassiek ingepakt. Passend bij het thema van de kersttafel. Als cadeaupapier had ik een rol bruin papier gevonden. Waar weet ik helaas niet meer, maar het zou heel goed een tuincentrum met kerstshow of een hobbywinkel geweest zijn. Dit papier staat heel classy om cadeautjes.

Maar met alleen papier ben je er niet. Op de tafel hadden wij eucalyptus liggen, het soort met de kleine bladeren. Dat ruikt heerlijk! En daarbij had ik dennentakken gehaald. Dat geeft een extra kerstig gevoel aan de cadeautjes. Deze takjes groen maakte ik vast achter lint of touw. Ik had speciaal dun touw gehaald bij de Action. En in een tuincentrum vond ik mooi lint in verschillende kleuren.

Is er een regel voor? Nee, geen enkel cadeautje was namelijk hetzelfde ingepakt. Ieder cadeautje was net weer even anders. Het lintje net even anders gestrikt of gedraaid. Het de naamlabel net weer anders geschreven (meer daar over later in dit artikel). Ga lekker je gang en probeer uit van wat je mooi vindt.

inpakinspiratie kerst

inpakinspiratie kerst

Naamkaartjes heb ik gemaakt met een stansmachine, maar je kunt ze gemakkelijk zelf knippen. Daarna heb ik ze voorzien van de namen, door middel van handlettering. Op pinterest staan genoeg ideeën en je leert het alleen door te doen. Het belangrijkste om te onthouden is: de lijn naar boven is dun, de lijn naar beneden is dik.

Probeer het altijd eerst met potlood. Dan kun je gummen, tot je tevreden bent. Zet dan geen dikke lijnen en duw niet hard op het papier. Doe het voorzicht en met zorg. Dan zie je er niets van, wanneer je gumt. En hoef je ook niet te gummen, wanneer je de letters overtrekt met een zwarte fineliner.

Denk wel goed na over wat voor zwarte fineliner gebruikt. Sommige inkten lopen nogal snel uit op bepaalde papiersoorten. Kraftpapier is daar erg gevoelig voor. Inkt op waterbasis droogt langzamer dan inkt op alcoholbasis. Kraftpapier kun je dan ook het beste beschrijven met inkt op alcohol basis.

inpakinspiratie kerst

inpakinspiratie kerst

Even twee foto’s  onder het mom van ‘behind de scenes’. Ik kan heel georganiseerd werken, maar als ik mijn creativiteit laat gaan, laat ik ook mijn organisatie een beetje gaan. Het tafereel wordt dan zoiets als hieronder. Maar elk onderdeel op de tafel is bij een creatief persoon een idee en geen troep.

inpakinspiratie kerst

inpakinspiratie kerst

En al die troep levert mooie cadeautjes op!

inpakinspiratie kerst

Fijne feestdagen!

Liefs van Ivette

 
 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.