‘If kisses were snowflakes’

dsc_0223‘I’d sent you a blizzard’. Een mooie tekst die ik vond als stempel. Een mooie kerstwens! Gelijk kreeg ik het idee voor deze kaart erbij. Kijk gauw verder hoe ik het gemaakt heb.

De tekst vind ik geweldig. Het is een mooie kerstwens en net even iets anders dan de standaard ‘Merry Christmas’, een heel warme wens in deze koude tijd. Het idee dat je hier uitgevoerd ziet, vond ik zo leuk en toepasselijk. Die heb ik dan gelijk gemaakt. Mijn handen jeukten, haha.

De combinatie met een donkerblauwe achtergrond en witte details vind ik mooi, misschien chiq of elegant, en zeker passend bij de tijd van het jaar. En als je dan een element voorziet van glitter, zorg je voor een eyecather in de kast van een ander.

dsc_0207Wat heb je nodig:
– Kaart voor je project en kaartbasis
– Vellum
– Heattool, werkblad
– HA Navy Blue en Unicorn White
– Versamark ink
– Acrylblok, schoonmaakdoekjes
– kladpapier A4
– Snijmachine, pincet
– Sneeuwvlok pailletten
– Glossy accents
– Witte embossing poeder, Ranger Bridal Tinsel
– Schilderstape
– Dubbelzijdig tape

dsc_0190Hoe maak je het:
1 We starten met het vastplakken van de kaart op een werkblak, m.b.v. schilderstape. Maak het randje zo dun mogelijk, zo gaat er het minste papier verloren. Bedek dan het hele papier met de donkerblauwe inkt. Laat het goed drogen aan lucht, of gebruik een heattool.

dsc_01932 Stempel de tekst op vellum en voor het gemak kun je er meer tegelijk op stempelen. Strooi er dan witte embossing poeder op. Laat het poeder smelten met een heattool. Om het krullen van het papier te minimaliseren, kun je het vastplakken met schilderstape.

3 Is de blauwe inkt goed gedroogd, dan kun je de sneeuwvlokken gaan stempelen. Ik zet een grote vlok in het midden (horizontaal gezien) en iets hoger dan het midden (verticaal gezien). Doe dit rustig, en haal ook rustig de stempel weer los. Houd hierbij de ondergrond een beetje vast. Gebruik eventueel een MISTI. Zet er omheen nog wat kleinere sneeuwvlokken en droog deze ook. Voorzie niet na iedere afdruk de stempel opnieuw van inkt. Hierdoor krijg je een speels effect.

Voor de sneeuwvlokken aan de rand gebruik ik een kladpapiertje. Dat scheelt wat schoonmaakwerk. Maak na gebruik van de stempel deze altijd schoon. Zeker met pigment ink. Dit blijf je anders zien bij volgend gebruik.

4 Stempel dan de grote sneeuwvlok nogmaals, maar dan met versamark, precies op de witte sneeuwvlok. Strooi dan Bridal Tinsel of een andere glitter embossing poeder op de vlok. Verhit dit en de ster is glinsterend en heeft een reliëf.

dsc_02005 Snijd dan de witte randen weg. Snijd de tekst van het vellum af, zodat je een maal de tekst op een strook perkamentpapier hebt staan. Bepaal de plaats van de tekst en vouw een rand om. Plak deze dan vast. Vouw de andere kant om en plak deze ook vast met dubbelzijdig tape. Het mooist is om geen lijm aan de voorkant te gebruiken. Dit zie je door het vellum heen. De luchtigheid ertussen maakt het ook een beetje elegant.

dsc_02216 Zet de kaart vast op de kaartbasis, met behulp van dubbelzijdig tape. Je kunt hiervoor ook foam tape gebruiken. Plak nog enkele sneeuwvlok pailletten op de kaart.

Klaar!

Deze kaart is ook te zien op youtube!

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Wil je meer kaarten zien, abonneer je dan op het youtube kanaal. Wil je de site volgen, dan kun je dat doen via facebook of google+. Wil je op de hoogte blijven van veel meer? Volg me dan via instagram, dat is @ivetteslife.

Liefs,
Ivette

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.