1 maand oud milestone card Ivette's life

Hoera! Fynn is 1 maand oud.

dsc_0062Een leuk moment om terug te kijken naar de afgelopen maand. Aangezien deze maand geen 31e dag heeft, houden we het maar op 30 september. Een dag met een gouden randje!

De afgelopen maand met Fynn is heel anders dan de eerste maand met Elsha. Hij doet het super, eet behoorlijk veel, en is een stuk rustiger dan Elsha. Als hij rustig ligt te kijken, is hij ook echt rustig. Bij Elsha ging dan nog alles heen en weer. Huilen doet hij wel meer dan Elsha. Gelukkig weten we meestal wel wat er aan de hand is.

dsc_0064We zijn trots op ons mannetje. Hij houdt zijn hoofd al goed omhoog en er zit flink wat kracht in zijn lijfje. Hij lacht al af en toe en geeft soms responsgeluidjes. De mobiel in de box wordt steeds interessanter. Hij volgt de uiltjes al aardig mee. Doorslapen ’s nachts is er meestal nog niet bij. Hij heeft in zijn 4e week 1x doorgeslapen van half 9 tot kwart voor 6. Ik werd zo waar uitgerust wakker. Als hij eerder wakker wordt, proberen we dit op te rekken naar half 6. Gisternacht is dat aardig gelukt.

dsc_0544Elsha en Fynn samen gaat goed. Elsha is heel lief voor hem en geeft hem kusjes. Soms vraagt ze via ‘dees’ wat zijn oor en haar is. Heel af en toe ook zijn oog, en ja die voeten zijn ook best interessant. Ze is niet jaloers en gaat rustig spelen als ik Fynn de fles geef.

dsc_0004Ik geef nog borstvoeding, maar dan uit de fles, gecombineerd met kunstvoeding. Met stipt 3 weken bedacht voornamelijk met linkerborst ‘zoek het uit, je krijgt niet meer dan 60 ml’. Dan houdt het al snel op om volledig borstvoeding te geven. Ik wil wel de 6 weken vol maken, zodat hij toch nog wat afweer van mij meekrijgt. Tussen de 6 en 9 weken krijgen kindjes hun eerste prikjes. Dan sluit dan ongeveer wel aan.

dsc_0690Hoe staan de lichamelijke zaken? Ik kan niet ontkennen dan mijn lichaam er anders uitziet dan voor de zwangerschappen. Zeker na de tweede zwangerschap is mijn buik meer een zebraprint of een barcode, haha. Problemen heb ik er niet echt mee. Ik weet dat ze een stuk minder worden en ik heb een heel lieve man die het wel kan waarderen. Onder het mom van ‘daar zijn mijn kindjes uit gekomen’.
Downunder is na de geboorte van Fynn toch wel wat veranderd. De boel is wat slapper en verzakt. Prettig met lopen is anders. Gek is het niet, na 2 kindjes dragen in 2 jaar. Als ik even verder terugkijk, was ik twee jaar geleden net 1,5 week zwanger van Elsha (nog niet eens meetbaar met een test). De boel heeft natuurlijk even nodig om terug in zijn oude positie te geraken. Zeker na 24 maanden waarvan 18 zwanger ben geweest. Om dat te ondersteunen doe ik elke dag de bekkembodemspieren. Daarnaast heb ik geen ongewenst verlies van ongeleide zaken, haha. Wel is het zo dat wanneer ik wakker wordt, ’s nachts of ’s ochtends, eerst naar de wc moet, want een lopende kraan voor een flesje is echt geen pretje dan. Gelukkig ben ik niet de enige in de wereld!

Qua kilo’s heb ik het niet echt bijgehouden. In week 2 zat ik op mijn gewicht van voor de zwangerschap. Die kilo’s maken mij nu nog niet zo veel uit. Met borstvoeding mag je toch niet afvallen. Gelukkig heb ik niet zo veel moeite met het laten staan van de mergpijpjes (een craving aan het einde), haha.

1475186293158Niels, mijn man, is er enorm voor mij geweest. Hij heeft het mij heel makkelijk gemaakt, veel ondersteund. En het was heerlijk dat hij de eerste 3,5 week lekker vrij was. Zo kon hij ook genieten van zijn zoon, en natuurlijk ook Elsha. En naast Niels natuurlijk ook familie die ons veel ondersteund heeft.

En zeg nou zelf, met twee van zulke kindjes ben je toch gezegend?

Liefs van Ivette
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.