flespompoen schillen

Hoe schil je een flespompoen?

Als ik mensen hoor over pompoensoep zijn ze altijd blij verrast. Maar als ik dan vraag hoe ze het gemaakt hebben, komt eerst het schillen aan bod. Dat vinden ze altijd een klusje. Ik geef je een paar tips.

Herfst en winter zijn de seizoenen van de pompoenen. Ze liggen in overvloed in de winkel en zijn zo veelvuldig te gebruiken. In soepen, in een ovenschotel, maar ook in zoete gerechten. Maar schillen is wat veel mensen tegenhoudt om te werken met pompoen. En ik vind dat dat helemaal niet hoeft!

Laat ik beginnen bij een ‘normale’ pompoen. De gewone oranje pompoen hoef je eigenlijk niet te schillen. Was hem schoon onder de kraan en snijd alleen de pitjes en lelijke plekjes weg. Daarna kun je hem zo gebruiken in elk gerecht.

Met een flespompoen is dat toch minder lekker. Dus schil ik de flespompoen. En ik vind het eigenlijk wel meevallen, aardappels moet je ook schillen.

Wat heb je nodig:

  • scherp groot mes
  • eetlepel
  • dunschiller
  • snijplank

Meer niet!

Stap 1

Begin door eerst een kontje ervan af te snijden, zodat de flespompoen gewoon kan staan. Snijd hem daarna over het lange gedeelte door de helft.

flespompoen schillen

Stap 2

Haal de pitjes eruit met een eetlepel. Als je goed langs de zijkant gaat, pak je gelijk alle draadjes mee en ben je in vrijwel een poging van alle draadjes en pitjes af.

flespompoen schillen

Stap 3

Nu kun je de helft goed vasthouden om met een dunschiller vervolgens de halve pompoen te gaan schillen. Maak je niet druk over de hals, wanneer deze niet goed geschild kan worden. Daar komen we zo bij. Schil je pompoen verder goed.

flespompoen schillen

Stap 4

Snijd de pompoen nu op de hals doormidden. Nu kun je makkelijk bij de hals en kun je daar de overige schil weghalen.

flespompoen schillen

Stap 5

Snij de pompoen nu in reepjes en verwerk het verder zoals je nodig hebt voor je gerecht.

flespompoen schillen

Easy Peasy!

Wil je een lekker recept met pompoen proberen? Lees dan snel het recept voor pompoensoep!

Liefs van Ivette

 
 

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.