kersttafel versieren

Hoe wij onze kersttafel versieren

Onze kersttafel dit jaar zag er, net als de kerstboom, goudkleurig met wat rood en groen uit. Een artikel vol foto’s en minder tekst. Heerlijke inspiratie voor volgend jaar?! 

Kerst is echt mijn seizoen. Als je kerst een seizoen mag noemen. Zo in augustus begin ik al met cadeautjes te bedenken. Het lukt me dan wel altijd om nog cadeautjes op het allerlaaste moment te moeten kopen. Maar ook begin ik met allerlei recepten te bekijken, ideeën op te doen. Versieringen voor in huis te verzamelen, en nog veel meer.

kersttafel versieren

Onze kersttafel dit jaar zag er dus ook uit met goud, rood en groen. We zaten met 10 volwassenen en 2 kinderen aan tafel. Ik heb een tafelloper gekocht. En toen ik thuis kwam vond ik de rol organza, die ik al had gekocht als tafelloper. En omdat het zo hectisch is geweest, weet ik niet zeker meer waar de tafellopers vandaan kwamen. #momlife. Maar het effect door ze allebei te gebruiken vind ik erg mooi. De sterren zijn niet zo hard meer, maar het heeft juist iets chiques zo samen. Alleen de organza of alleen de sterren, was toch minder fraai geweest denk ik. Nu ik dit weet dan. Als je het een had of het ander en niet de optie had, was het natuurlijk ook niet erg geweest.

kersttafel versieren

Na de tafellopers zette ik de kaarsen neer, die ik graag bij het diner wilde gebruiken. De grote fles kandelaars heb ik zelf gemaakt, en vind je hier terug. Zodra ik aardig tevreden was met de lichtverdeling, heb ik het groen op tafel gelegd. Erom heen, zodat overal wat takjes lagen.

De eucalyptus met kleine blad was toevallig door Niels gehaald. Ik zat nog bij de kapper. Heel lief dat hij dat ging halen. Ik had inderdaad eucalyptus gevraagd, takjes met rode besjes en hulst (achteraf ook de verkeerde naam, ik wilde de dennennaalden aan een tak). De grote bladeren had hij meegenomen, maar die betreffende winkel had ook eucalyptus met kleine bladeren. En die had hij voor de zekerheid maar meegenomen. Nu blijkt dat de kleine bladeren minder geuren dan de grotere bladeren. Toch wel fijn zo tijdens het diner, dan je niet constant wordt omringd door eucalyptus. De dennennaalden wilde ik samen met wat rode besjes op tafel zetten voor onszelf. De rode takjes kwamen ook nog een beetje terug op de kersttafel.

kersttafel versieren

De servetjes zijn zo makkelijk, maar het staat zo gezellig op tafel. Heel simpel. Je rolt het servetje op. Je doet er een touwtje met een knopje omheen. Zo blijft het touwtje zitten. Vervolgens steekje er een takje groen doorheen. En in feite is het klaar. De details zitten in het feit dat je de rolletjes, de touwtjes en de takjes allemaal dezelfde kant op doet. Dat zorgt voor rust, eenheid en fijn voor ons oog.

Deze hadden we, ja Niels hielp ook mee, al gevouwen, voordat ik de tafel begon te dekken. Je bent toch aan het knippen en met groen in de weer. Scheelt weer rechttrekkerij en schoonmaakwerk.

Alle spulletjes die ik heb gebruikt vind je hieronder.

2 gouden stompkaarsen – Kruidvat
3 gouden kandelaar kaarsen – De Boet
rode kaars met voet van kaars – De Boet
Goudkleurige organza – mogelijk Kruidvat (weet ik niet zeker meer)
Tafelloper wit met sterren – Action of Albert Heijn
Eucalyptus kleine blad – ?
Takjes met rode besjes – ?
Servetten – Action
Touw – Action

De foto’s!

kersttafel versieren

kersttafel versieren

kersttafel versieren

kersttafel versieren

kersttafel versieren

kersttafel versieren

Bedankt voor het kijken. Vergeet niet een van de foto’s te pinnen op pinterest, of pin het via mijn Pinterest. Dan heb je inspiratie voor komende kerst (nog 359 dagen op 30 december 2017).

Liefs van Ivette

 
 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.