het nieuwe pinterest

Het nieuwe pinterest

Ik ben fan van Pinterest. Dat was je waarschijnlijk wel al duidelijk. Zo niet, dan weet je het nu.

Pinterest heeft een aantal nieuwe functies toegevoegd. Laat ik voorop stellen, dan ik geen pinterest-expert ben. Ik gebruik het ook niet om meer volgers te creëren of veel naar buiten te brengen. Dat ik doe ik wel eens, en ik zie wel dat het helpt. Maar ik zat me vooral te irriteren over het feit dat mijn borden een zooitje waren. Het is complete chaos. Ik had echt teveel borden.

In mijn organiseerwoede heb ik voor elke vorm van taart een apart bord aangemaakt, omdat je alle taarten niet onder kon verdelen onder subcategorieën. Maar dat resulteerde, met vele andere borden tot 115 borden. Onoverzichtelijk. Vooral ook, omdat Pinterest gewoonweg niet op alfabetische volgorde de borden neerzet. Dit mag je met de hand doen. Ja daag… En waarom ze dat weigeren? Dat is mij nog niet duidelijk. Fijn zou die automatische sortering wel erg fijn zijn. Of een knop om dat toe te passen.

Eindelijk hebben ze nu dan de ‘secties’, ofwel subcategorieën. JEEEJ! Tot zo ver dan. Want je kan nog steeds niet echt borden samenvoegen. Je kunt pins nu wel verplaatsen per 50 tegelijk. Dat is wel heel fijn. Maar dat gaan ten koste van je volgers. Of wel, een volger denkt jouw bord te volgen, bijvoorbeeld Naturecakes. En ineens is die volgactie weg, omdat je de pin naar een ander bord hebt verplaatst. Dat is dus niet echt samenvoegen. Wees dus heel bewust van wat je doet, wanneer je een bord gaat verwijderen.

Ik heb besloten dat het dan maar pech is van de volgers. Vooralsnog deed ik het pinnen vooral voor mijzelf. Het is wel jammer, maar niet anders. Op deze manier kan ik de boel weer eens fijn gaan organiseren… Zonder alfabetische volgorde van de secties. Die moet je dan maar gelijk verzinnen, want je kunt ze ook niet verplaatsen… Grote wens @Pinterest!

Uiteindelijk ben ik superblij met deze vooruitgang, maar er zijn nog een aantal stappen te maken! Op Pinterest ben ik nog lang niet klaar met reorganiseren. Tot nu toe staat de teller op -10 volgers. En het verplaatsen gaat nog wel even duren, voordat ik helemaal klaar ben. Maar waar ik vooral naar uitkijk is het overzicht terug op alle pins die ik tot nu toe verzameld heb, ruim 4300 pins.

Waar vind je die secties dan?

Voorlopig alleen nog op een PC, wanneer je op pinterest kijkt. Deze vind je nog niet terug in de app.

  • Ga naar een PC van je vele borden
  • Dan staat er bovenaan je bord, in het lichtgrijs ‘+ Sectie toevoegen’. Klik hierop en voeg een subcategorie toe.
  • Klik dan daarboven op ‘Rangschikken’.
  • Selecteer dan simpelweg met je muis de pins die je wilt verplaatsen naar de sectie
  • Klik dan op verplaatsen.
  • Selecteer het juiste bord en dan sectie (wanneer aangemaakt).

Gebruik jij pinterest veel? Mijn profiel vind je hier.

Liefs van Ivette
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.