‘Have a jelly good birthday’

DSC_0143Onlangs heb ik bij JMI (Jennifer McGuire Ink) heb ik een mooie techniek gezien die ik uit moest proberen. Zij noemt dit monochromatische laagjes van inkt (monochromatic inklayering). Ze maakt gebruik van de My Monthly Hero Arts kit van juli. Hier zie je wat ik via haar voorbeeld gemaakt heb.

Voor deze kaarten heb ik haar voorbeeld goed gevolgd. Aangezien ik een lange tijd geen kaarten heb gemaakt en er een hoop nieuwe technieken te vinden zijn in hobbyland, wilde ik ze eerst goed volgen. Later kan ik ze dan toepassen in andere kaarten.

DSC_0141Voor deze kaarten heb ik het volgende gebruikt:
– Ranger Glossy Accents
– Ranger Perfect Pearls – Perfect Pearl
– Mboss embossing powder White
– Papermania Heat tool
– Versamark watermark stamp pad
– Hero Arts Shadow Ink Tide Pool
– Hero Arts Shadow Ink Emerald green
– Hero Arts Shadow Ink Cornflower (mini)
– Hero Arts Shadow Ink Unicorn (mini)
– EK Tools powder tool
– Lijmroller van de Action
– Penselen van de Action
– Dubbele kaarten van de Wibra
– Acrylblok van Boekenvoordeel
– Basispapier van Boekenvoordeel
– My Montly Hero Arts Kit July (niet meer verkrijgbaar)
Hieruit heb ik de stempelset gebruikt

DSC_0138DSC_0140Ik heb eerst het basispapier in vieren gesneden. Zo kan ik gelijk vier kaarten maaken. De eerste keer is mislukt, omdat ik in plaats van Versamark de Emboss It Ink Pad gebruikt heb. Deze inkt is af te raden voor het effect wat ik zo ga uitleggen. Deze embossing inkt is te vettig en bezorgd een aparte structuur op de kaart. Die foto zie je onder de foto van de ink pad.

Dan vul ik het kaartje vol met een van de shadow inks, de donkere kleuren. Goed het papier vullen met de inkt. Dit doe ik op een ondergrond, bestaande uit een snijmat en een kladpapiertje. Zo blijft de snijmat schoon. Daarna pak ik een van de stempels en plaats die op het acrylblok. Vervolgens ga ik met de versamark over de stempel heen. Zorg dat alle puntjes geraakt zijn van de stempel. Stempel dan de kaart met een aantal stempels. Ik heb een hoofdstempel gebruikt bij deze kaart en een aantal plantjes aan de onderkant. Let op, ik heb niet alle stempels met versamark gedaan. Met alleen versamark krijg je de achtergrond van een setting in de kaart goed. Daarna heb ik dit laten drogen, of gebruikte ik de heattool om het proces te versnellen. Het effect dat de versamark zijn werk doet heeft enige tijd nodig. In eerste instantie zie je alleen de weerspiegeling van de stempel in licht. Na het drogen zie je de stempel staan. De versamark kleurt de gekleurde inkt wat lichter.

DSC_0130
Daarna pak ik nog wat stempels of van de kwal de tweede laag. Dit is een layering stamp, die bestaat uit twee lagen. Deze tweede laag stempel ik met Hero Arts Unicorn inkt. Deze inkt droogt wat sneller en is daarom gepast dat je niet alle stempels eerst zet met de inkt, maar het volgende stap voor stap doet.
DSC_0134Als de stempel is gezet, pak je het potje Perfect Pearls. Pak een penseel en dep deze voorzichtig in de poeder. Je hebt maar heel weinig nodig! Dep daarna het penseel op het net bestempelde gedeelte en veeg het een beetje heen en weer. Af en toe kun je wat extra pakken. Veeg daarna met een ander penseel het te veel weg en ga er nog een keer langs met een keukenpapiertje (voorzichtigheid) geboden. Stempel dan stempel voor stempel wat je wilt neerzetten.
Ik heb de tweede laag van de kwal en enkele plantjes beneden ook met deze techniek gedaan. Daarna heb ik dit even laten drogen.

DSC_0136Zorg dan dat alle inkt goed droog is voor je verder gaat met de volgende stappen. Voor een tekstje op de kaart heb ik de teksten gebruikt die in de stempelset zaten. Eerst heb ik het gedeelte waar de tekst komt bewerkt met de EK powder tool. Dit maakt alle vochtige gedeeltes droog en haalt plakkerige plekjes weg. Dan kun je vervolgens met versamark de tekst stempelen. Ik heb voor de tekst gekozen voor witte embossing poeder, omdat JMI dit ook gebruikt (goed voorbeeld doet goed volgen, haha). Daarna nog even de kaart geklopt, zodat een teveel aan poeder eraf valt. Dit heb ik even verhit met de heat tool, zodat het mooi smelt en de tekst voelbaar is op de kaart. Verhit je het teveel, dan wordt de tekst opgenomen in de kaart en komt er allerlei rook vrij (dit had ik al een beetje, iemand ervaring mee?).

DSC_0137Om de kaart af te maken heb ik wat druppels glossy accents neergezet op de kaart. Op deze eerste kaart heb ik nog gebruikt gemaakt van bubbelstempel in de set. Bij de overige twee kaarten niet meer. Deze bubbels heb ik gestempeld met dezelfde kleur inkt. En daarna de glossy accents erop gedaan. Na maximaal een uur is het droog en kun je verder met de kaart. Zoals Jennifer het in haar filmpje zegt, het geeft de kaart wat diepte. Het leuke van sommige kleuren inkt in combinatie met die glossy accents, is dat de kleur eronder iets verandert. Dit gebeurt overigens niet met elke kleur.

DSC_0131Daarna heb ik de kaarten op een dubbele kaart geplakt met wat lijm van een roller. De kaart heb ik vervolgens op maat geknipt, het scheelde een paar millimeter. Zo steekt er aan de achterkant niets uit.

Klaar is de kaart!

Vond je het leuk, heb je tips, laat ze weten! Dit kun je doen onder het artikel, via facebook, instagram en google+. Verder ben ik te volgen via bloglovin’ en pinterest.

DSC_0132Bedankt voor het lezen!

De tekst of kaarten zijn niet gesponsord door enig bedrijf. I thank Jennifer McGuire for her example.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.