De hartige hapjes recept Ivette's life

Hartige verjaardagshapjes

De hartige hapjes recept Ivette's lifeHeeft u, in de categorie eten, de hartige hapjes?

Vandaag lees je een aantal hartige hapjes die ik heb gemaakt voor mijn verjaardag. Snel te maken, heerlijk van smaak en natuurlijk ook gewoon te eten!

Gevulde tomaatjes

Deze tomaatjes zijn snel te maken. En oh zo heerlijk. Je hebt nodig

  • langwerpige cherrytomaatjes
  • roomkaas met kruiden
  • bieslook
  • spuitzak
  • mesje
  • serveerschaaltje

Je snijdt eerst de binnenkant van de tomaatjes eruit. Dit doe je door de kroontjes er in een vierkantje uit te snijden. De binnenkant wip je er dan als het goed is uit. Laat het vocht en de zaadjes eruit lopen. Deze kun je gebruiken in een salade of dressing voor eventueel iets anders. Daarna doe je de roomkaas in een spuitzak. Knip dat een puntje eraf, zo dat de roomkaas er niet uitloopt en het in een tomaatje past. Spuit het tomaatje vol tot de rand. Snijd de bieslook fijn en strooi dit over de tomaatje heen. Klaar!

De hartige hapjes recept Ivette's lifeTomatensalade met ansjovis

Deze heerlijke salade kan over een pasta of als bijgerecht. Op mijn verjaardag diende het als een kleine salade. Ik gebruik rivolotomaatjes die zijn lekker krachtig van smaak, een goede tegenhanger tegen het zoute van de ansjovis. De basis van het recept komt uit Foodies en heb het iets aangepast om het als side dish te gebruiken. Wat heb je nodig:

  • 200-300 gram rivolotomaatjes, in kwartjes of 6 partjes gesneden
  • 4-6 ansjovis filets, fijn gesneden
  • handje pijnboompitjes
  • 1 kleine teen knoflook
  • handje verse basilicum
  • olijfolie
  • cayennepeper
  • kleine keukenmachine
  • serveerschaaltje

Doe de ansjovisfilet in de kleine keukenmixer, samen met de knoflook, basilicum, een scheut olijfolie en wat cayennepeper. Mix dit goed, zodat het een vrijwel geheel is, je blijft wel altijd wat stukjes zien. Doe dit over de tomaatjes, hussel het door elkaar en strooi de evt. verhitte pijnboompitjes eroven. Genieten maar!




De hartige hapjes recept Ivette's lifeOp deze foto zie je meerdere hapjes. De grote saladeschaal heb ik niet zelf gemaakt en kan ik je niet meegeven. De rode hapjes zijn mislukte macarons. De koekjes heb ik op een schaal gelegd en daarom een zoete roomkaastopping gespoten.

Vegetarische wraps

Deze vegawraps zie je links op de foto. Deze wraps bestaan uit een laag truffelmayonaise, ijsbergsla, jongbelegen kaas en pijnboompitjes.

Komkommerhapjes

Deze hapjes zijn heel makkelijk te maken. Je snijdt een komkommer door de helft over de lengte. De zaadlijsten haal je er met een theelepel uit. Dit kun je opvangen en in een salade gebruiken. Daarna vul je de uitholling met roomkaas en je snijdt het in stukjes. Eventueel kun je er nog een minitomaatje opleggen (tomaatkaviaar).

Zalmwraps

Voor deze wraps heb je nodig

  • wraps
  • truffelmayonaise of roomkaas
  • ijsbergsla
  • Gerookte zalmfilet

Niet te veel poespas, maak ze op in de volgorde van hierboven. Steek de kleine satéprikkers erin, een stuk of 10, en snijdt ze in stukjes. Leg ze op een leuk bord en je kunt serveren.

Gevulde eieren

Gevulde eieren maak ik ook graag zelf. Maak ze goed hard, dat is makkelijker te verwerken. Dus minimaal 10 minuten koken. Wat heb je nodig:

  • 20 hardgekookte eieren
  • mayonaise
  • zoete chilisaus
  • paprikapoeder
  • evt. kerriepoeder
  • evt. peper en zout
  • serveerbord
  • mes
  • mengschaal
  • 2 theelepels

Halveer de eieren en doe het eigeel in een mengschaal. Doe hier dan een goede schep mayonaise en dezelfde hoeveelheid chilisaus bij. Meng dit goed met elkaar, zodat je geen duidelijke stukjes eigeel meer hebt. Meng vervolgens de kruiden erdoor naar eigen invullen. Leg de halve eieren op een schaal. Gebruik als ze heel erg gaan schuiven een servetje. Vul de halve eitjes met 2 theelepels, net boven de rand uit. Klaas is kees. Ik geloof niet zo in een stukje peterselie ter versiering. Het staat leuk, maar in mijn mond vind ik de beleving toch niet echt spannend. Take it away, waitress…

Geniet van de hapjes. Heb je ze gemaakt of ga je ze een keer maken? Lijken je ze lekker? Laat het me weten!

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google




Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.