Thijs en Thandi

Gratis kinderboekje van Kinderfonds MAMAS over avontuur in Afrika

Van Kinderfonds mamas kun je een gratis boekje aanvragen. Een boekje waarmee je kunt voorlezen aan je kinderen, in korte stukjes, of gelijk het hele boekje uit!

Nance over het boekje

Presentatrice Nance leest met haar zoontje: “Het was een eyeopener”. “Hij is opeens iets rustiger in het vragen naar cadeautjes”, zegt presentatrice Nance lachend over haar 8-jarige zoon Robin. Ze lazen samen het kinderboekje ‘Thijs en Thandi’ van Kinderfonds MAMAS, dat nu gratis te bestellen is. Kinderfonds MAMAS steunt lokale vrouwen in Zuid-Afrika – de MAMAS – die daar zorgen voor de allerarmste en meest kwetsbare kinderen. “Het was een eyeopener voor hem om te zien dat kinderen in Zuid-Afrika al blij zijn met een zelfgebouwde speelgoedauto.”

Het leven in Zuid-Afrika

In het boekje gaat de Nederlandse Thijs een nachtje logeren bij het Zuid-Afrikaanse meisje Thandi. Hij gaat met haar naar school, eet met haar mee en mag met het speelgoed van haar broertjes spelen. Zo leert hij over hoe kinderen op het platteland van Zuid-Afrika leven. Het boekje is te bestellen via de website van Kinderfonds MAMAS, dat met Thijs & Thandi nieuwe donateurs werft.

Nance, al jaren enthousiast ambassadeur van Kinderfonds MAMAS, raadt het boekje iedereen aan. “Ik zeg wel eens tegen Robin ‘in Afrika hebben ze dit allemaal niet’ maar uiteindelijk is dat toch moeilijk uit te leggen. Het boekje laat goed zien wat het verschil is tussen het leven daar en hier. Ik heb het met Robin gelezen, en zag daarna dat – zeker zo rond de feestdagen – een beetje de hebzucht ervan af ging. Hij is toch wat rustiger in het vragen naar cadeaus.”

Leuk detail: de directeur van Kinderfonds MAMAS schreef en tekende het boekje zelf! Als vader én opa verzint hij al jaren verhalen voor zijn (klein)kinderen. Voor het eerst is één van zijn verhalen nu in boekvorm verschenen.

MAMA POWER werkt

“Het was fijn om het boekje samen met Robin te lezen, we hebben er een gezellig moment van gemaakt”, vertelt Nance. “Ik ben me er op dat soort momenten maar al te goed van bewust dat het ontzettend waardevol is je kind onbezorgd te kunnen laten opgroeien. Veel moeders in Zuid-Afrika kunnen hun kind dat niet bieden. Gelukkig zijn er de MAMAS die de allerarmste kinderen met heel veel liefde dagelijkse zorg bieden. Ik ben er zelf geweest en heb met eigen ogen gezien dat wat de MAMAS doen, écht zoden aan de dijk zet. MAMA POWER werkt!”

Thijs en ThandiEigen ervaring

Het boekje is een leuk verhaaltje dat gaat over een jongetje die een nachtje gaat logeren bij het meisje Thandi. In kort stukjes beleeft Thijs allemaal nieuwe ervaringen, zoals dat alles anders is in een ander land. Of dat mensen verschillende huidskleuren hebben, dat iedereen meehelpt en dat ze anders slapen dan in Nederland. Op deze manier kun je kinderen al vroeg kennis laten maken met dat niet iedereen hetzelfde leeft op de wereld. Mijn kinderen zijn vrij jong, 2,5 jaar en 15 maanden. Dat is het boekje nog vrij lang, maar het leuke is dat je per bladzijde kunt beslissen of je doorgaat of niet. De ervaring is dan klaar, wanneer je omslaat. Ik vind het een aanrader om in je kinderboekenkast te hebben.

Elsha was heel erg geïnteresseerd in het verhaaltje en ze kon wat ik voorlas terugzien in de plaatjes die erbij zijn geïllustreerd. Zo begon ze zelf mee te praten en te bevestigen wat ik vertelde. Ze kon niet wachten tot de volgende pagina.

Dit boekje heb ik gekregen ter review, maar is gratis aan te vragen door iedereen. Dat kan via deze website: www.kinderfondsMAMAS.nl/boekje.

Liefs van Ivette
Gerelateerde berichten

2 thoughts on “Gratis kinderboekje van Kinderfonds MAMAS over avontuur in Afrika

  1. Leuk! Ik heb hem vandaag voorgelezen. Ik zag m’n meiden af en toe echt nadenken overl alles. Mooi dat stukje bewustzijn dat niet alle kindjes het zo goed hebben als wij hier, maar toch blij en vrolijk zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.