geregistreerd partnerschap Ivette's life

GPSdag, ofwel geregistreerd partnerschap

Zo, hier weer een berichtje over een taart.

Afgelopen vrijdag, 23 januari 2015, zijn mijn partner Niels en ik geregistreerde partners geworden.

Dit hebben we met een aantal familieleden en vrienden gedaan. Het was een heel mooie plechtigheid en er zijn ook hier en daar wat tranen gelaten.

Daarna hebben we thuis een feestje gegeven met lekkere hapjes, drankjes en uiteraard een eigengemaakte taart.

Deze taart is niet van cakebeslag maar van biscuitbeslag gemaakt, of zoals de Engelsen het omschrijven: spongecake. Dat houdt in dat er geen boter gebruikt is voor de cake. Het is bloem, suiker, wat melk en een aantal eieren. Dit moet je dan 10 minuten kloppen. De baktijd is korter, zo’n 3 kwartier ipv 5 kwartier.

De bovenste laag had tiramisu smaak van Patidess. De vulling was een witte chocolade ganache met mascarpone. Eerst maak je slagroom goed warm, niet kokend. Dan gooi je dit over de chocoladedruppels heen, wacht een minuut en dan ga je roeren, totdat de chocolade volledig is gesmolten. Dit laat je vervolgens minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast en roert er dan mascarpone doorheen.

Als je een vulling met slagroom/ander melkproduct gebruikt, maak dan wel eerst een dijkje van botercrème. Anders gaat je fondant smelten.

De onderste laag is een naturel biscuitcake met vulling van gele bakkersroom. Ook hier heb ik weer gebruik gemaakt van een botercrème dijkje.

De volgende stap is de taart ‘crumcoaten’. Je brengt dan een goede laag botercrème (niet te dik) aan op de buitenkant van de taart. Zorg dat alle randjes bedekt zijn, zo scheurt je fondant minder snel. Dit laat je minstens 2 uur in de koelkast stijf worden.

Dan ga je de taart bedekken met fondant/marsepein en gebruik je een ‘smoother’ om de taart glad te krijgen.

Als finishing touch ga je het fondant versieren. Hier heb ik bij de tiramisutaart een kusseneffect aangebracht en parels op de kruisingen geplakt. Om de natureltaart heb ik een randje van Royal Icing aangebracht.

Het was een zeer geslaagde taart en een heel gave dag!

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.