goede tip kindverkoudheid

Een goede tip bij kindverkoudheid

Even een tip voor alle moeders onder ons, geen sponsering of iets dergelijks, maar wel een kindverkoudheid die los komt.

Fynn en Elsha zijn op dit moment erg verkouden. Fynn een beetje meer dan Elsha. Heel vervelend, hij hoest zichzelf ‘s nachts een ongeluk. Overdag valt het gelukkig mee, dan heeft hij afleiding. Maar in de nacht is het toch erg vervelend. En omdat het nogal lang duurt inmiddels, en het niet goed los wil komen, zijn we op zoek gegaan naar een hulpmiddeltje.

Nou is een vers gesneden ui een van de eerste tips die je krijgt van andere moeders. Maar dan gaat alles naar ui stinken. Daar houd ik niet zo van. En toen herinnerde we ons deze inhalatiecapsules van Dampo.

goede tip kindverkoudheid

Een paar jaar geleden had ik deze inhalatiecapsules gebruikt voor mezelf en dat werkt goed. De boel komt aardig los, maar ik gebruik het niet meer, sinds ik de rhinohorn heb. Maar die kun je dan weer niet bij kinderen gebruiken. Toen we ze weer in de kast tegenkwamen, was gelijk de waterkoker aangezet.

We zetten nu een schaal naast het bedje van Fynn, op zo’n afstand dat hij onmogelijk bij de schaal komt. Hierin doen we dan wat kokend water en twee balletjes van deze olie. Ze zitten in een in water oplosbaar balletje. Zodra het buitenste laagje smelt, komen de oliën vrij. En omdat het warm water is, stijgen de oliën gelijk op, om de hele kamer te voorzien van eucalyptus en menthol. En de volgende dag kwam al een hele boel vastzittend slijm los.

goede tip kindverkoudheid

Belangrijk is dat ze de bak niet kunnen aanraken of van het water drinken. Het is niet voor consumptie. Maar het werkt wel.

Zo hoef je ook geen gepriegel te doen met een neusspray, dat willen ze vaak na de eerste keer toch niet. We hebben een neuspeer gebruikt toen Fynn nog baby was. Maar sinds hij weet hoe hij dingen weg moet slaan die hij niet wil, is een neuspeer niet meer dichterbij zijn neus gekomen dan een armlengte afstand.

Dus een tip van deze ‘mams’*.

Liefs van Ivette

Nogmaals, dit is geen gesponsord artikel.

* afgrijselijke term die ik wel eens van Niels naar mijn hoofd gegooid kreeg, haha. Nu gelukkig niet zo vaak meer. Elsha begon het over te nemen, toen heb ik het een halt toegeroepen. 
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.