Gluwein

Glühwein

Aan het eind van het jaar, lekker in de koude dagen, drink ik graag een glaasje glühwein. Hier een lekkere variant.

Ik kijk er alweer naar uit, lekker een glaasje glühwein bij een goede film, met een hartig hapje erbij. Helemaal van deze tijd. Maar ook in het nieuwe jaar mag dit nog gedronken worden. Zolang het buiten onder de 10 graden is, is dit drankje lekker!

De kruiden die ik gebruik, heb ik altijd in huis. Is het bijna op, dan staat het volgende potje meestal al klaar. Alleen kaneelstokjes heb ik niet altijd op voorraad. Die gebruik ik niet vaak.

Een recept voor twee glazen, omdat ik zelf eigenlijk ‘s avonds maar een glas wijn drink, als ik al iets met alcohol drink. Het andere glas is voor als ik nog trek heb, of voor als er iemand mee komt genieten. Samen drinken is natuurlijk veel gezelliger. Niels is niet zo van de glühwein, meer van het bier of een whiskey. Een klein receptje dus.

Pas op met de citroen. Zorg dat deze niet een al te dikke schil heeft, of haal het schil ervan af en verwarm alleen het vruchtvlees mee. Niet uitpersen, dat wordt te zuur. Het witte gedeelte van de citroen kan een nogal bittere smaak afgeven in de wijn. Voeg dan wat extra suiker toe om het te maskeren.

Gluwein

Wat heb je nodig:

  • kwart citroen
  • kwart sinaasappel
  • een anijsster
  • een kaneelstokje/kaneel poeder
  • enkele anijszaadjes
  • enkele kruidnagels
  • glühwein voor twee glazen
  • 2-3 eetlepes suiker, optioneel

Hoe maak je deze glühwein:

Doe alles in een pan met dikke bodem. Een goede steelpan is goed. Verwarm dit dan voor ongeveer een kwartier op laag vuur. Laat het niet koken, dan verdampt de alcohol te veel en dat is zonde.

Haal dan de glühwein door een zeef om alle losse onderdelen eruit te halen. Vang het op in een grote kan die tegen warm vocht kan. Schenk het in de glazen en genieten maar. Kind kan de was doen, toch? Kun jij lekker genieten van de wijn, haha.

Liefs van Ivette

 
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.