Schoen zetten sinterklaas

Gaan wij dit jaar de schoen zetten?

Elsha is pas 2 en Sinterklaas wordt dit jaar pas geïntroduceerd. Fynn is pas 1 en snapt er nog geen snars van. Gaan wij dan wel een schoen zetten? En geloof je in Sinterklaas, lees dan vooral niet verder!

Onlangs had ik het er met een collega over, een schoentje zetten wanneer de goedheilig man in het land is. Zij had afgesproken met haar partner alleen op zaterdag. En daar ging ik over nadenken… Dat is eigenlijk best slim.

Als je aangeeft dat een kindje alleen op specifieke momenten een schoentje mag zetten, weet hij of zij wat hij of zijn kan verwachten. Regelmaat vinden kinderen fijn. Hoewel dat bij ons niet altijd lukt, zelf ben ik ook niet van de regelmaat en sleur is een jeukwoord. Maar toch, kinderen gedijen het best bij regelmaat.

En hoe leg je dat een kindje dan uit. Waarom niet de hele week? Je kunt het uitleggen dat Sinterklaas een druk bezet man is en niet elk huisje langs kan elke avond. Als alle pieten en baardmans elke avond 17 miljoen mensen langsmoet, poeh, dan moet mr. Sandman met zijn slaapzand wel een drukke avond hebben elke avond. Gelukkig is het dan strooizand en geen zaken met cadeautjes langs elk huis.

Daarnaast is het ook fijn voor je portemonnee. Zo hoef je niet een hele mand aan kleine cadeautjes te kopen, wat bij elkaar toch weer een flinke duit uit je zak is. 5 december is niet ver weg en daarnaast is het drie weken later alweer Kerst. Deze maand is al duur genoeg. Als je het een wekelijks terugkerend dingetje maakt hoef je maar drie keer de schoen te zetten. Sterker nog, spreek je woensdag, donderdag of vrijdag af, dan is het maar twee keer.

Dit jaar zals Elsha het voor het eerst echt meemaken en liedjes meezingen. Vorig jaar was ze daar simpel weg nog te klein voor. En superleuk, dit jaar hebben we een open haard waarvoor we de schoentjes kunnen zetten. Des te sfeervoller is het geheel.

Hoe vaak zetten jullie de schoen? Doen jullie aan schoen zetten met de kinderen? En als je geen kinderen hebt, zet je dan ook de schoen voor je zelf? En doe je er dan ook iets lekkers in voor zijn witte schimmel? Ik ben benieuwd hoe jullie hierover denken.

Liefs van Ivette

 
 

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.