Folie lamineer lijm Ivette's life

Folie techniek met lijm

DSC_0115Een hype in de DIY wereld is op dit moment het versieren van kaartjes, schilderijen en andere projecten met folie. Dit kun je op verschillende manieren doen. In dit bericht laat ik zien hoe je folie aanbrengt op een papier met een lamineer machine en wat lijm. Lees je mee?

Voor Elsha wil ik een schilderijtje maken met de eerste letter van haar naam. Bij een andere blogger die ik volg, de Huismuts, heb ik ooit een filmpje gezien waarin zij de eerste letter van haar dochters naam met bladmetaal maakte. Een leuk experiment en het idee is zeker leuk. Echter wilde ik het niet met bladmetaal doen. Daarnaast leek het mij leuk een patroontje in de letter aan te brengen.

Zo kwam ik langs de producten van Deco foil. Dit is een folie die je kan plakken op belijmde ondergronden en er met een druk of verhitting folie op kan plakken. Er zijn veel verschillende kleuren op de markt. Ik heb gekozen voor koperkleurig.

Wat heb je nodig om dit te maken:
DSC_0642– Deco foil
– Deco foil adhesive pen. Het kan ook met een glue pad. Gebruik geen vloeibare alleslijm (tenzij je het even laat drogen, vanwege de vocht zal het anders mislukken)
– papier waarop je het wilt plakken
– een mal voor de letter
– een papier die je kunt dubbelvouwen, als beschermhoesje
DSC_0646– een sjabloon waarin je de letter wilt maken
– een lamineerapparaat. Mocht je er nog geen hebben. Ze zijn tegenwoordig niet heel duur meer. Verschillende website hebben er aanbiedingen mee. Ik heb mijn apparaat bij www.lamineerkoopjes.nl vandaan.

Hoe maak je het:
1 Plaats je mal op het papier dat je wilt bedrukken. Plat het eventueel was met een plakbandje. Wil je scheuren in je papier voorkomen, kun je eventueel het stukje plakband eerst langs je broek halen. Dan is het stukje tape makkelijker te verwijderen zonder schade aan de ondergrond.
2 Plaats dan je mal over de letter heen. Ook deze kun je het beste even vastplakken, zodat je project niet verschuift. Doe dit alleen aan de bovenkant van het project, zodat je de mal af en toe kan optillen en zien waar je nog lijm vergeten bent aan te brengen.
DSC_06433 Ga met de adhesive pen langs alle open gedeeltes van de mal. Werk enigszins met wat snelheid. De lijm blijft maar korte tijd, enkele minuten, plakbaar. Haal dan je mal en sjabloon van de ondergrond af.
DSC_06444 Knip je ondergrond op juiste grootte, als je dit nog niet gedaan had. Leg het stukje folie over het belijmde deel. Zet het lamineerapparaat aan. Stop je project in je ‘beschermhoesje’. Let op dat je niet twee hele A4’tjes gebruikt die loszitten. Vouw bij een groter project een A3 dubbel. Dan kan de boel niet verschuiven.
DSC_06455 Stop het project in de voorkant van het lamineer apparaat, zodra deze op warmte is. Aan de andere kant rolt het mapje er weer uit. Vouw de beschermhoes open en laat het enkele tellen afkoelen. Haal dan het folie van je papier af. Voila! Een bedrukt papiertje met folie.
6 Bewerk je ondergrond in een kaart of schilderij.

Veel plezier ermee.

Heb je een laserprinter thuis? Houd dan de blog in de gaten. Binnenkort kom ik met een tutorial voor afgedrukte teksten en folie.

Bedankt voor het lezen!

Volg me op facebook, google+, bloglovin’, instagram of pinterest om op de hoogte te blijven. Binnenkort zie je ook een bericht met folie en geprinte tekst.

Dit is een persoonlijk bericht en is niet gesponsord door een bepaald bedrijf.
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.