Folietechniek toner geprinte tekst Ivette's life diy

Folie met geprinte tekst

DSC_0096Onlangs poste ik een berichte met folie en lijm. Hiermee kun je heel leuke effecten krijgen. Vandaag laat ik zien dat je dit ook kunt doen met heel leuke teksten, bijvoorbeeld voor in een fotolijst op de kamer van je kind, in de huiskamer, of waar dan ook.

Deze techniek deel ik graag met jullie, omdat ik het zelf zo leuk vind om te gebruiken. Op de kamer van onze Joep wil ik graag de kleur mint gebruiken. Nu vond ik de kleur mint in folie van het merk Heidi Swapp. Een mooie glimmende kleur, samen in een busje met roze. Heidi Swapp heeft haar eigen minc apparaat, maar die is een stuk duurder. Wellicht dat het resultaat nog mooier is. Als je ervaring hebt met de minc, laat het hieronder weten. Daar ben ik wel benieuwd naar.

DSC_0752Als tekst vond ik een zin van Walt Disney erg leuk voor op de kamer van onze kleine man. ‘If you can dream it, you can do it’. Een mooie wijsheid die ik hem graag wil meegeven. Om het af te maken heb ik een mooi lijstje gevonden.

Om zoiets te maken heb je, heel belangrijk, een laserprinter nodig. Met een inkjetprinter kan dit niet. De lijm bij de toner heb je nodig voor dit effect. Mocht je geen laserprinter tot je beschikking hebben, kun je altijd naar een printshop gaan en je projecten daar laten afdrukken.

DSC_0751Op internet zijn heel mooie lettertypes te vinden, waarin je jouw gekozen tekst kunt weergeven. Natuurlijk kun je er ook plaatjes mee bedekken met folie, bijvoorbeeld voor op een kaart. Het is net wat je wil. Via de website van Pretty Pink Posh kun je heel mooie lettertypes vinden. Op de freebies pagina kun je gratis downloads vinden. Voor dit project gebruikte ik het lettertype ‘Magnolia Sky’. Vind je het lastig een lettertype toe te voegen op jouw computer, laat het even weten. Ik kan je dan uitleggen hoe je dit kunt toevoegen.

De ondergrond maakt qua papier niet veel uit. Zelf heb ik het nog niet geprobeerd op bijvoorbeeld aquarelpapier, maar normaal A4 papier voor de printer is absoluut geen probleem. Het dikkere papier mag ook geen probleem vormen. Kleur zal niet van toepassing zijn voor het plakken van de folie.

Voor dit project heb je nodig?
– een tekst, geprint met een laserprinter op het door jouw gekozen papier
– de folie
– een lamineerapparaat
– lijstje/kaart om het mee af te maken
– evt. een schaar
– een hoesje van papier (dubbelgevouwen A4 of A3) waartussen je het project kunt doen – dit gebruik je alleen om je lamineerapparaat te beschermen

DSC_0753Hoe maak je het?
1 Plaats jouw tekst tussen een dubbelgevouwen papier.
2 Leg op jouw tekst de folie neer. Doe dit met de kleur van de folie naar boven. De zilveronderkant is de plakkant. Wees zuinig, de folie is al duur genoeg, knip alleen af wat je nu echt nodig hebt.
3 Vouw het papier dicht en stop dit aan de voorkant in het lamineerapparaat. Wacht tot het er aan de achterkant weer uitrolt.
DSC_07544 Vouw het papier weer open en laat het even (een paar seconden) afkoelen. De folie komt er dan geribbeld uit. Trek dan de folie er voorzichtig vanaf. Op de tekst blijf de folie achter.
5 Doe dit in een lijstje of verw

erk het tot een kaart.

DSC_0755Klaar!

Heb je deze techniek gebruikt of wil je er iets anders over kwijt? Dat lees ik graag! Je kunt iets achterlaten door een berichtje te plaatsen onder dit artikel of via een van de andere kanalen: facebook, google+, bloglovin’instagram met tag #ivetteslife of pinterest.

 

DSC_0113Edit: achteraf vond ik de tekst toch niet helemaal netjes staan. Dit heb ik aangepast naar de lay-out van de foto hiernaast.
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *