Ivette's life feestpasta recept

Feestpasta

Ivette's life feestpasta receptWat wij graag en vaak maken is feestpasta. Die naam is er door de tijd heen aan gegeven. Door de kleurtjes heeft het een vrolijkgezicht. Het is makkelijk, snel en voedzaam. Denk je geen eten in huis te hebben, vaak toch wel. Klik verder voor het recept.

Soms haal ik het specifiek in huis, soms is het omdat we niets anders in huis hebben. Lekker is het zeker wel. Vaak heb ik dan ook een kleine blikjes mais in huis en ook erwtjes in de vriezer. Als een soort basisvulling, voor als de groenten in huis net niet genoeg zijn.

Ik maak graag gebruik van kerrie en gerookte paprikapoeder. Deze zijn natuurlijk optioneel. Deze hoeven natuurlijk niet. Ze geven wat extra smaak. Voor kinderen kun je het ook gebruiken, beperk dan wel de hoeveelheid kruiden.

Ivette's life recept FeestpastaAls topper vind ik geraspte kaas heerlijk. De ene keer is het jong belegen kaas. De andere keer oud. Maar als ik gebruik maak van verse gevulde pasta zoals op deze foto (ravioli, perle of perline, tortelloni of tortellini),  dan vind ik het heerlijk om parmigiano reggiano of grana pardano erover te raspen. Verse pasta is op dit moment mijn favoriet. Gevuld met kaas, ham, spinazie en ricotta, walnoot en kaas (best zoet eigenlijk) en meer.

In het standaard recept van feestpasta maak ik gebruik van paturein. Maar je kunt ook gewoon rode saus, carbonarasaus of een andere saus naar voorkeur gebruiken. Wat je lekker vindt. Belangrijk in dit recept is genieten van lekkers en snelheid. Een soort fastfood maar wel vers en gezonder.

Wat heb je nodig:
– paturein of een goedkopere variant, maar kan ook een pot rode saus, carbonarasaus of iets anders zijn wat je lekker vindt.
– 1 ui, gesnipperd
– beetje kerrie en gerookte paprikapoeder
– blikje mais
– handje bevroren erwtjes
– groentjes die je in huis hebt. Denk hierbij aan courgette, paprika, tomaat, tomaatblokjes in blik, aubergine, prei, spinaziebladeren
– pasta naar keuze
– geraspte kaas naar keuze

Hoe maak je het:
1 Zet water op voor de pasta. Doe wat boter in een hapjespan en zodra de bubbeltjes ontstaan kun je de kruiden toevoegen. Deze 1 minuut even laten warm worden. Voeg dan de ui toe en fruit deze even aan.

2 Snijd ondertussen de groentjes in de gewenste grootte en voeg ze toe aan de pan. Kookt ‘t pastawater? Voeg de pasta toe en kook het volgens bereidingswijze op de verpakking. Bak de groenten aan totdat je tevreden bent over de garing.

3 Voeg de paturein toe aan de pan en roer het goed door elkaar. Zet het vuur laag en blijf roeren om ongeveer een minuut, totdat de pasta klaar is en je kunt gaan opscheppen. Is de paturein te hard gesmolten, en is het niet meer smeuïg? Voeg dan een scheutje melk toe aan de pan om het weer goed te krijgen.

4 Doe wat pasta op een bord en doe er wat groentensaus overheen. Houd je pasta en saus over. Roer dit dat door elkaar voordat je gaat eten, dan plakt de pasta niet.

5 Strooi of rasp er nog wat kaas overheen. Eet u smakelijk!

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google




Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.