Favoriete series

favoriete series ivette's lifeVandaag eens even wat anders op de blog dan mamadingen. Een mama is zo nu en dan ook even haarzelf. En dan hobbyt deze mama graag. Maar soms, als ze in bed ligt, of ‘s avonds even geen zin heeft, zet ze lekker een serie aan op de tv of tablet. Een lijst van mijn favoriete series staat nu op de blog.

Al zo lang ik mij kan herinneren ben ik fan van kostuumdrama’s. Hierbij moet je dan niet denken aan de stoffige varianten van de BBC, maar wel een serie waar echt wat in gebeurd. Een zo’n serie is Outlander. Het verhaal is gebaseerd op de boeken van Het verhaal begin in de periode net na de oorlog. Een jong stel gaat op huwelijksreis naar de Schotse Hooglanden en dan verdwijnt Claire Randall ineens en komt ze heel ergens anders terecht, of toch niet? Haar man kan zij niet meer terugvinden en door de personages in de nieuwe omgeving, wordt zij meegesleurd in een verhaal, waar ze uiteindelijk het ‘lekkere ding’ Jamie Frasier’ ontmoet.

favoriete series ivette's lifeEen andere kostuumserie is Reign. Het speelt zich af aan het hof van de dauphin Francois, die later Francois II wordt. Hij wordt de koning van Frankrijk ten tijde van Henry VIII. Hij is verloofd met Mary, Queen of Scots. En dat huwelijk komt maar niet, en als het er eenmaal is, lijkt er maar geen opvolger van de troon te komen. Een leuke zwijmelfilm, met ontzettend mooie jurken die niet geheel in het tijdbeeld passen, net als de muziek. Maar het geheel is, vind ik zelf, goed gelukt.

Dat ik zwanger was van Elsha, was ik heel erg bezig met informatie zoeken over de zwangerschap, de bevalling, en alle aanverwante zaken. Maar ook films en series keek er graag over. Zo’n serie is Call the Midwife. Het speelt zich af in de jaren ’50 wat gelukkig de boel relativeert. Een vermakelijke serie, die soms wel wat langdradig kan zijn, maar alle aspecten uit die tijd komen langs. De eerste vaccinaties, af en toe een stukje politiek, de donkere mensen die ook graag een plekje in de maatschappij willen en nog veel meer. Een ding ben ik wel blij mee. Een klysma doen ze tijdens een bevalling nu niet meer.

favoriete series ivette's lifeGilmore Girls. Need I say more?

Ben je zwanger en ga je in het ziekenhuis bevallen? Dan is de serie Jane the Virgin niets voor je. De serie an sich is erg leuk, maar het slot is zóóó niet bevredigend! Je bent gewaarschuwd. De clue geef ik natuurlijk niet weg, maar Jane is een studente die onbevlekt zwanger raakt.

favoriete series ivette's lifeVoor meiden zoals ik, die een maatje meer hebben, is het soms wel leuk om te zien dat niet iedere acteur maatje 36 heeft. Drop Dead Diva is een serie over een onfortuinlijke dood van een model die terugkomt in het lichaam van een curvy lady en dan ook nog eens een steengoede advocaat blijkt te zijn. De serie zit niet echt ingewikkeld in elkaar en is voor mij makkelijke Amerikaanse serie waarbij je weinig hoeft na te denken. Soms ook wel lekker. Heel af en toe komt er een denkwijze voorbij die je toch even wilt herhalen voor jezelf, maar wacht je net iets langer. Dan wordt het toch nog voor je ingevuld.

Terra Nova vond ik heel goede serie. Het was niet zo gewelddadig en seksistisch, wel futuristisch (en toch ook niet), een goede verhaallijn, vrij onbekende acteurs voor mij en nog veel meer. Hierin kon ik lekker wegdromen. Deze serie heb ik gezien via Netflix. Helaas is er nooit een seizoen 2 gemaakt. Maar stiekem hoop ik dat Netflix dit zal maken, aangezien zij meer werk zelf produceren.
Het verhaal gaat over een zo’n 200 jaar van nu. De aarde is op en er zijn nieuwe projecten aan de gang om de mensheid te redden. De bevolking is dusdanig gegroeid dat er een grens is gezet op 2 kinderen per gezin, en daar heeft de familie Shannon niet naar geluisterd. Zij hebben nog een liefdesbaby. Uiteindelijk komen zij in een project terecht waarbij er een nieuwe beschaving wordt opgericht. Maar die bevind zich in de toekomst, of toch eigenlijk in het verleden. Ze leven afgeschermd in een soort kooi, om zich te beschermen tegen dinosauriërs. En daar gebeurt natuurlijk vanalles.
Een aanrader, voor als je niet zo veel geweld en seks wilt zien.

Vroeger was ik ook al gek op series. Enkele daarvan zijn Friends (duh), Charmed en Everwood, maar ook 7th heaven.

Heb je nog tips voor een leuke serie, waarvan jij denkt dat ik die echt gezien moet hebben? Laat me weten welke, dan heb ik wat te zien als ik klaar ben met Gilmore Girls.

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.