Eurovision 2017: 2e halve finale

Eurovision Ivette's Life O'G3NE De halve finale zit er weer op. En wauw! Wat waren onze Hollandse meiden goed. Fantastische uitvoering! Even een kijk op de tweede halve finale.

Wij kijken graag naar het Eurovision Song Festival. Met name de avond waarop wij zelf in de halve finale staan en dan de finale als we meedoen. Zo ben ik dan ook wel weer, haha. Maar we gaan er lekker voor zitten met een hapje en een drankje.

Vorig jaar, weet ik nog, wilde Elsha niet slapen. Douwe Bob deed toen zijn best voor Nederland. Dus hadden we haar erbij gehaald en hebben we samen geluisterd onder het mom van wij steunen #teamdouwebob. Dit jaar liggen allebei de schatjes lekker te slapen in bed.

Nu ik dit schrijf is de avond nog bezig en horen we straks pas of we door zijn naar de finale of niet. Dat ga ik jullie niet vertellen, dat staat gelijk overal te lezen!

Welke andere landen ik goed vind, er blijft niet echt een nummer hangen. Vaak moet ik wel lachen van iets wat buiten de norm vallende outfits die sommige deelnemers aanhebben.

Dinsdagavond waren we zelf niet thuis, maar toch hebben we dat op woensdagavond teruggekeken. België had een intrigerend nummer, waar ik toch even aan moest wennen. Maar aan het eind vond ik het toch een bijzonder geluid en verdient ze haar plek in de finale. En die meid is pas 17 jaar. Haar zenuwen waren te merken, maar dat mag de pret niet drukken.

Voor het eerst in de geschiedenis van deze zangwedstrijd zijn er drie mannen de presentator van de muziekavonden. En dat is geen straf. Net gekleed, sprekende ogen en ze spreken Engels. Toch mis ik wel een mooie jurk, haha.

Het bootje van Wit-Rusland zag er leuk uit, maar het was onhandig in de uitvoering. Het liedje zelf klonk erg gezellig. Als het in het Engels was gezongen, kan het nog een leuke hit worden.

Het nummer van Zwitserland past prima in de hitlijsten, ware het niet dat het enorm op een liedje van Beyoncé lijkt, Halo, als ik me niet vergis. Uitvoering was voldoende, maar het nummer zelf is niet slecht.

Het is wel grappig om samen met een andere muzikant te luisteren naar zo’n avond. Het gaat dan standaard over de zuiverheid van de zanger, de uitvoering van het nummer, de muziek eromheen. Je gaat specifieker in op de nummer en kan helemaal plat liggen om aparte uitlatingen, haha.

Eurovision Ivette's Life O'G3NE Roemenië was lekker aan het jodelen, gecombineerd met rap. Even wennen, maar uiteindelijk best een gezellig nummer. Als ik het mij goed herinner leidde Cornald dit liedje in met een hoog Telekids-gehalte. Ik kan me voorstellen waar hij het vandaan heeft.

Hebben jullie de halve finale gezien? En zo ja, hoe vonden jullie de avond?

En mocht je het gemist hebben, we zijn door naar de finale!

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google

De foto’s komen van eurovision.tv.
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.