Eucalyptus, kaarslicht en een wild boeket

Zoals jullie weten zijn wij onlangs verhuisd. Hoewel het huis tijdelijk is, wil ik het toch gezellig maken. Een beetje eigen maken. Zo in de winter ben ik dol op kaarsen, dus veel kaarsen! Bloemen zijn altijd al een favoriet, het seizoen maakt niet uit. Vandaag deel ik onze eettafel en dressoir.

Een tijd geleden heb ik al laten zien hoe ik de kandelaars gemaakt heb van wijnflessen. Hier vind je het artikel. Bij de Action haal ik dan graag lange kaarsen. Die zijn niet zo duur en prima van kleur. Mijn voorkeur heeft de ivoorkleur. De druppels en druipers laat ik letter zitten. Dat geeft het geheel een speels effect. Het dienblad eronder komt ook bij de Action vandaan. Daar vallen mooi de druppels op en beschadigt het meubel niet.
Nu de kerst eraan komt is het heerlijk, al die kaarsen weer aan. Mocht het koud in huis zijn, het geeft lekker veel warmte af. Enkele geurkaarsjes aan in de waxinelichthouders en het plaatje is compleet!

Van de nieuwe buren hebben we een welkomstboeket gekregen. Een wilde bos bloemen, waaronder een amaryllis, een roos en een paradijsbloem (een van mijn favorieten). Daar kan ik zo van genieten, heerlijk! Verder staat er een glazen pot op de kast. Nog niet gevuld, maar daar komen kerstballen of ander kerstdecoratie in volgende week.

Onze eettafel is een oudje. Deze hebben wij gekregen van onze schoonouders. Dit juweeltje hebben zij gevonden bij de kringloop! De lak bladdert inmiddels wat af. Dat geeft een grappig effect op natte kindhandjes, haha. Volgend jaar wordt hij opgeknapt. Lekker schuren en verven. Ik denk in wit, of white wash. Vast staat het nog niet helemaal, maar ik heb nog even tijd. Het je een leuk idee? Post het hieronder! Het is een heerlijk robuuste tafel, heel stevig. Hij wiebelt niet en is kindproef, zelfs de hoeken zijn gerond en niet gepunt. Hete pannen kunnen er, als het nodig is, zonder onderzetter opgezet worden. Dat geeft geen blijvende schade.Op de eettafel staat mijn stolp nog steeds. Deze heb ik al eerder laten zien in een artikel. Nu met een zielig cactusje alleen. Maar eerlijk gezegd geeft het wel wat ruimtelijk gevoel. Wie weet komt er nog wat bij met de kerst. Wel een tip, lucht je stolp minimaal 1x in de week een middag. Anders sterven je plantjes. Verder staat er een vaas met witte bloemetjes. Hierbij zat eerst een grastak. Maar die heb ik vervangen door een paar eucalyptustakken. Een leuke bijkomstigheid. De lange tak hangt boven de verwarming en zo nu en dan komt er een vleugje eucalyptus voorbij vliegen. Heerlijk.

Wil je meer van me zien? Volg me dan via een van de volgende kanalen.

facebook instagram pinterest youtube bloglovin google

Liefs, Ivette

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.