emboss resist

Emboss resist

Hoi! Vandaag laat ik je zien hoe je deze superleuke kaart kunt maken. Hij is heel simpel, daar houd ik van. Het idee heb ik opgedaan in de blog van Hero Arts. Lees en kijk mee!

dsc_0068Deze techniek heb ik opgedaan in de blog van Hero Arts. Een heel mooie kaart met een elfje werd daar gemaakt, met een maandelijkse kit. De kleurencombinatie vind ikzelf erg mooi en dat wilde ik graag ook een keer maken. In het midden ontstaat er een oranje. En de zachtheid van de randen. Je ziet niet hoe het erop is aangebracht.

dsc_0066Wat heb je nodig:
– inkt naar keuze, hier heb ik HA butter bar, cornflower en bubble gum gebruikt.
– Versamark inkt
– Pincet
– heattool
– glossy accents
– blending tool
– Witte embossing poeder
– Stempel naar keuze + evt. acrylblok
– Pailletten en parels
– Schilderstape
– werkblad
– Papier

Hoe maak je het:
dsc_00591 Je begint met het aanbrengen van de stempels met versamark inkt. Ik heb gebruik gemaakt van de Happy Birthday set van Lora Bailora. Daarna breng je de embossing poeder erop aan en verhit je de tekst totdat het gesmolten is en er een reliëf ontstaat. Je kunt het daarna nog versieren met de tassels en een confetti/ster stempeltje. Op de foto ben ik er gelijk met 2 begonnen. Net zo makkelijk.

dsc_00622 Daarna ga je de inkt aanbrengen. Dit doe je met een blending tool. Deb wat op de blending tool en haal
het meeste inkt er weer af op een
kladblaadje. Het is de bedoeling voor deze kaart dat er zo min mogelijk inkt op de tool zit. Doe je dit wel, dan krijg je vlekken en zijn de rondjes van de matjes zichtbaar. We gaan voor een mooi subtiele look.
Begin met zachtdraaiende bewegingen, voordat je het papier raakt. Dit werkt het beste als de matjes van de blending tool al een keer gebruikt zijn. Dit geeft het mooiste effect. Bouw het rustig om, haast geeft vlekken (geloof me maar, haha).

dsc_00643 Als je klaar bent met de inkt, kun je de pailletten en parels aanbrengen. Als lijm gebruik ook in dit project de glossy accents. Deze zie je niet door de pailletten heen. Voor precisie gebruik ik een pincet.

4 En klaar is de kaart!

Liefs,
Ivette

Volg me via facebook, pinterest, google+, bloglovin’ of instagram.
Wil je alleen de kaarten volgen, ga dan naar deze blog.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

dsc_0071

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.