Elsha's favorieten sinterklaas kerst

Elsha’s favorieten

Ben je op zoek naar leuk speelgoed voor je dreumes of je baby? Dat waren wij ook. Elsha is bijna 1,5 jaar oud en inmiddels heeft ze een flinke stapel speelgoed opgebouwd. Na wat wikken en wegen is dit onze favorieten lijst.

Onze favoriete speelgoed van de afgelopen periode vind je hier. Dit is te gebruiken voor kindjes vanaf circa 1 jaar. De tol die je op de titelfoto ziet (links) is al eerder te gebruiken (en ook echt leuk).

dsc_01971 Leesboekjes met bladzijden van hard karton of met flapjes (en stevig papier).
Elsha heeft er best veel. Gekregen van vele mensen. En wat zijn wij er blij mee. In haar poppenwagen (zie punt 5) liggen op dit moment haar boekjes beneden. In bed heeft zij er ook een paar liggen en op het plankje ernaast. Zo kan zij, als ze al wakker is en Fynn eerst de aandacht vraagt, zichzelf even vermaken. En dat vindt ze prima. Boekjes met losse woorden, zoals een boerderij-boekje zijn heerlijk om nieuwe woorden te leren, net als het Nijntje-boek. Dit doen wij zowel samen, als Elsha alleen (in bed en voorheen de box). Zo kan ze herhalen wat we geoefend hebben.

dsc_02042 Stapeltoren.
Deze hebben wij voor ca. €1,50 gehaald bij de Action. En wat is Elsha er blij mee. In elkaar, op elkaar, weggooien, uitdelen, eruit drinken… Daarnaast is het ook leuk speelgoed voor in bad. Dat kan natuurlijk geen kwaad. Kunnen ze gelijk leren drinken uit een beker, zonder dat je huis verder nat wordt. Onlangs kregen wij zo’n toren als kraamcadeau voor Fynn. Hierop waren de gegevens van het geboortekaartje gedrukt. Superleuk! Op de foto zie je 2 soorten, de rechter is van de Action. De linker is een Woezel en Pip toren.

dsc_01993 Houten speelgoed.
Wij zijn fan van houten speelgoed. Veel duurzamer dan de plastic varianten (die wij uiteraad ook hebben, haha). Elsha is nu 16 maanden oud en vindt de xylofoon erg leuk. ze kan er goed mee overweg en het stokje beland niet in haar oog (altijd mee oppassen). Verder hebben we een driehoek met gaten in verschillende vormen. We merken dat ze daar nu nog iets te jong voor is, maar wellicht over een paar maanden. Lekker samen spelen, voordoen en haar het erin laten duwen.
En hamertje tik! Deze vindt ze ook erg interessant. Het hameren erop lukt nog niet helemaal, maar erin duwen met 1 vinger des te meer.
dsc_0637Het mooie van houten speelgoed (of plastic zonder geluid) is dat ze uitgedaagd worden om zelf iets te proberen en kunnen ontdekken. Met alleen knopjes drukken van speelgoed bij punt 4, worden ze voornamelijk afgeleid, niet uitgedaagd. Een nieuwe, van Sinterklaas gekregen, autobaan vind ze dan ook helemaal geweldig, en niet alleen zijzelf!

dsc_01104 Enkele elektronische apparaten.
Bij opa en oma ligt de afstandsbediening. Wat een uitkomst. Daar kan ze lekker mee spelen en jij even tv-kijken, eten koken, was doen… Ze is er zo door gebiologeerd. Wellicht omdat het niet altijd voor handen is. Verandering van spijs doet eten. Wij bieden niet elke dag hetzelfde speelgoed aan.
Thuis heeft ze een loopwagen. Die is heerlijk! En het muziekboek van V-tech. Ook hier is ze zo een kwartier zoet.

dsc_01985 Duplo en houten blokjes.
Iets waarmee ze kunnen bouwen vinden ze erg leuk. Ook Elsha. Op dit moment is het ‘bauwbe’ geworden. Ook erg leuk om het samen te gebruiken. Zo kun je laten zien wat ze ermee kunnen doen. Maar apart is het een uitdaging en worden ze getriggerd om na te denken.

dsc_02056 Een poppenwagen.
Als ze eenmaal doorhebben hoe het werkt, zijn ze apetrots als ze er mee lopen door huis of de tuin. En natuurlijk een knuffel op pop erin, of zoals bij ons haar leesboekjes. Ze zijn er in verschillende kleuren. En ze gaan heel lang mee. Ieder kindje wat mag volgen, nichtjes of neefjes die komen logeren. Of ze nou dreumes zijn of al 8 jaar. Een poppenwagen blijft heel lang te gebruiken.

dsc_02107 Een zachte bal.
Deze hoeft niet duur te zijn. Maar erg leuk is het wel om over te schoppen, te gooien, van de trap te laten vallen, op t hoofdje laten stuiteren (klinkt wreed, maar vindt ze echt geweldig), buiten in het gras, mee te knuffelen, weg te slaan, en nog veel meer mogelijkheden.

Heb je zelf tips? Deel ze hieronder!

Binnenkort een lijst met de favorieten van Fynn. Blijf op de hoogte via facebook, instagram, google+, pinterest of bloglovin’.

Liefs, Ivette

Dit bericht is niet gesponsord.

 
 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.