Eindelijk dan echt genieten

DSC_0102

Zo. Wat waren die eerste weken heftig zeg. Na 6 weken, toen ik gestopt was met borstvoeding en kolven kwam er eindelijk rust in de tent.

Borstvoeding  Elsha kreeg op een gegeven moment erg veel krampjes. En dat is zo sneu om te horen. Je kunt er weinig aan doen dan troosten, voetjes masseren en bepaalde draaghoudingen aannemen. Nou kon ik mij herinneren dat toen onze dochter uit de fles dronk, minder krampjes had. Na drie weken ben ik dan voor haar alleen gaan kolven en dan uit de fles geven. Ik merkte binnen enkele dagen al verschil. Waarschijnlijk is mijn borst vorm niet de optimale voor haar mondvorm. Echter werd het kolven (op de hand) zo een stress punt. De hele dag bestond alleen maar uit kolven en voeden. Door die stress liep mijn melk snel terug, waardoor ik op een gegeven moment maar voor de helft nog aan haar vraag kon voldoen. Op zich niet heel erg. Zo krijgt ze het best van twee werelden mee. Met precies 6 weken oud gaf ze aan dat ze mijn borstvoeding klaar was. Prima. Ik had er vrede mee, omdat ze het zelf aangaf. En toen pas kwam voor mij rust. Ik hoefde niet meer te presteren en druk te maken. Van het melkpoeder is genoeg op voorraad. Ruslst en genieten!

De dramkrampjes werden nog een stuk minder met de difrax fles.  Die werkte voor Elsha geweldig. Op dit moment heb ik nu verschillende flesjes bewaard, zodat we bij onze tweede verschillende flesjes kunnen uitproberen en kijken wat het beste werkt voor de darmpjes, mocht de borstvoeding niet lukken.

DSC_0045Zo richting de zes weken durfde ik er ook weer uit. Toen Elsha ruim 5 weken oud was, ging ik met mijn jongste zusje en natuurlijk Elsha naar het Schildpaddencentrum in Alphen aan de Rijn. Dit was wel grappig om een keer gezien te hebben. Groot is het niet en met een kinderwagen eigenlijk helemaal niet handig. Er is wel een lift, maar dan moet je weer een sleutel vragen en daar had ik op dat moment niet zo’n zin in. Wel mooi om te zien dat er zo veel schildpadden worden opgevangen. Wij waren er met een uurtje weer klaar. Er is niet echt een kantine, maar een klein plekje met een paar tafeltjes en wat stoelen. Er is een leuke shop en voor kinderen die wat ouder zijn en kunnen lezen zijn er vragenlijsten. Een afrader met een kinderwagen (misschien wel een draagdoek), leuk voor als Elsha een jaar of 7 is.

Met 6 weken oud gingen we met z’n drietjes naar de Theetuin in Andijk. Wat een mooi plekje is dat om even te zitten. Het was er beredruk (beetje jammer), maar een idyllisch plekje om een kopje thee en een stukje taart te eten. Alles is op het gras, maar wij ondervonden geen problemen met de kinderwagen. De foto bovenaan de pagina is de weg ernaar toe.

Het gevoel van deze weken is geweldig. De knip is nog wel gevoelig, maar ik ging het huis weer lekker uit. Ik trok mijn gewone kleding weer aan. Ik sliep aardig, was niet oververmoeid door een nachtbraker. Dit is de roze wolk waar menig vrouw over schrijft. Bij mij begon die rond een week of twee, maar nu ik de rust had van de flesvoeding beleefde ik alles op een wolk. Fijn!

Dit is het laatste berichtje in deze rij van de eerste zwangerschap. Hierna ga ik over in de ‘weekly update’, ‘weekly update baby’ of ‘weekly update baby 2’. Deze zullen op zondag gepost worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.