Eerste verjaardag van je kind

DSC_0393Wat geef je jouw kind, wanneer hij of zij 1 jaar wordt. Deze verjaardag is vooral een mijlpaal voor de ouders, dat merken wij ook. Onze kleine grote meid is over iets meer als 3 weken jarig. Elsha zal er nog niets van herinneren, maar omdat het haar eerste verjaardag is, wil je dat toch niet voorbij laten gaan. Zo komen wij op het onderweg cadeautjes, wat geven we haar dan?

Dat is best een lastige keuze, er is zo veel op de markt. Wij willen iets geven waar ze langer dan een maand plezier van heeft, waar ze ook nog mee kan spelen als ze 1,5 jaar oud is. Dat lijkt mij het leukste. Wellicht een cadeau waar haar broertje ook nog wat aan heeft later. Het moet ook iets zijn wat haar uitdaagt. Speelgoed wat voor ongeveer een jaar is daagt haar niet altijd meer uit.

DSC_0394Dan komen er allerlei dingen voorbij, een zwembadje of ballen. Inmiddels heeft ze deze al. Een tol heeft ze al en een elektronische trommel ook. Een doos vol blokken en een mand vol knuffels. Bij de Ikea hebben we een twee schattige mandjes gehaald, een met groente en een met fruit. Het groentemandje heeft ze al gekregen. De ander ligt nog dicht, wellicht voor haar verjaardag. Een plank voor met boekjes staan er ook, daar is ze ook enorm gek op. Ze kan zichzelf prima vermaken met een paar boekjes, zeker het boekje van Kwak de kikker. Een aantal dingetjes worden al gegeven door anderen, waar we natuurlijk hartstikke blij mee zijn. Hoeven wij daar niet meer aan te denken.

En dan komt de vraag van anderen, wat wil je voor je dochter als cadeau. Dat bedenk je niet alleen wat voor jezelf, maar ook voor anderen. Heel begrijpelijk, want zij weten natuurlijk niet altijd wat een kindje leuk vind. Zo ben ik maar op tijd begonnen met de folders van bekende speelgoedwinkels gaan bekijken en een lijstje bijhouden. Dat scheelt weer denkwerk.

DSC_0253Na een kleine maand denken en bekijken, hebben wij op dit moment twee ideetjes. Een looprekje en een armbandje. We hebben nog een paar weken en het staat nog niet helemaal vast. Gelukkig maar (het gaat al zo hard, haha)

Hebben jullie nog suggesties? Wat gaven jullie je kindje voor zijn of haar eerste verjaardag?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.