clarity brush brushes embossing poeder big shot

Een verlovingskaart – Clarity brushes

Voor Kerst heb ik mooie brushes gekregen. Ik kon natuurlijk niet wachten tot ik deze kon gebruiken. En zo waar deed zich op Oudjaarsavond daar een mooie gelegenheid voor. Een verlovingskaart was nodig, want mijn zusje gaat trouwen!

Aangezien zij erg muzikaal zijn en natuurlijk ook van elkaar houden, bedacht ik een kaart met muziek en liefde in 1. Tegelijkertijd wilde ik ook mijn nieuwe spulletjes gebruiken die ik voor de kerst heb gekregen, onder andere de Big Shot Machine van Sissix en de Clarity Brushes. Nu ik ze eindelijk heb kan ik er lekker mee gaan spelen.

De brushes stonden al een tijd op mijn verlanglijstje. Maar aangezien ze niet de goedkoopste zijn, vond ik het voor Kerst een mooie gelegenheid. De kwasten liggen voor mij lekker in de hand en voelen niet zwaar aan. De borstels zijn heerlijk zacht en je kunt er mooie strepen mee maken. Ook voor een ombre-effect werken ze prima. Wel vraagt het enige oefening.

clarity brush brushes embossing poeder big shotWat heb je nodig voor deze kaart:
werkblad
witte embossing poeder
ballon in hartjesvorm snijmal
achtergrond stempel
muzieknootjes snijmal
groene inkt (tide pool Hero Arts)
Versamark inkt
papier voor je project
basis voor je kaart
heattool
verschillende soorten papier voor de hartjes
dubbelzijdig foam tape
dubbelzijdig tape
schilderstape

Hoe maak je de kaart:
1 Plak een papier voor je project vast op je werkblad met schilderstape. Gebruik een klein stukje rand, zodat je zoveel mogelijk overhoud voor de kaart.

clarity brush brushes embossing poeder big shot2 Voorzie de achtergrond stempel met Versamark en leg deze op het papier. Druk stevig, maar niet te hard. Te veel druk zorgt voor verschuiving van je stempel. Strooi dat witte embossing poeder over de versamark en schud het te veel aan poeder er weer af. Poeder is herbruikbaar, verzamel het daarom op een kladpapier die dubbel is gevouwen. Ga er dan met een heattool overheen, zodat de embossing poeder smelt.

clarity brush brushes embossing poeder big shot3 Ga nu met een van de brushes over je inktpad. Ik heb de kleinste gebruikt. Het kaartje wordt niet groot, iets kleiner dan A5 en vond dit een mooie maat. Het mooie effect wat ontstaat is dat er inkt achterblijf op het reliëf. Je kan eventueel proberen met een vochtig doekje het inkt van de embossing afhalen, maar eerlijk gezegd wordt het er niet mooier op. Haal het tape eraf en snijd de randen bij, zodat je alleen papier met reliëf overhoudt.

clarity brush brushes embossing poeder big shot4 Snijd de hartjesballonnen uit met een snijmal en een big shot machine (of vergelijkbaar apparaat). Ik heb verschillende bedrukte papiertjes gebruikt. Stipjes, bladmuziek, effen roze, mint en donkergroen en papier met bloemetjes. Snijd er genoeg uit, zodat je kunt verplaatsen, afwisselen en nog eens kunt verschuiven, tot je tevreden bent over het aantal hartjes en waar ze staan.

clarity brush brushes embossing poeder big shot5 Snij vervolgens met een snijmachine en een muzieknotensnijmal de muzieknootjes en muzieksleutels uit. Ik gebruik hier zwart papier. Plak vervolgens met een beetje lijm (dubbelzijdig tape, of eventueel vloeibare lijm) de muzieknoten waar je ze hebben wilt.

clarity brush brushes embossing poeder big shot6 Plak het geheel met wat dubbelzijdig foam tape vast op je kaartbasis en klaar is je kaart.

Tips:
Maak je brushes gelijk schoon met bijvoorbeeld een vochtig doekje. De inkt gaat bij mij niet volledig van de brushes af, maar zorg dat ze op het vochtige doekje geen inkt meer achterlaten.

Veel plezier!

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google

Dit artikel is niet gesponsord.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.