3. Een budget voor pakjesavond?

Dit jaar doe ik mee aan een blogmas challenge, ofwel een challenge in december die je uitdaagt elke dag een kort artikel te posten over jezelf. 

Deze maand ga ik de uitdaging aan om elke dag in de maand december iets te posten met de hashtag #DecemberChallenge2018. Alle artikels in de challenge worden ‘s avonds om 19:30 gepost op de blog. Wanneer de kindjes net in bed liggen, kun je even een snackverhaaltje lezen of een kort artikel over een iets serieuzer onderwerp.

Vanavond is het onderwerp een budget voor pakjesavond.

Jup, ik heb een budget voor pakjesavond. Het hoeft geen gekkenhuis te zijn, waarbij ze meer krijgen dan hun verjaardag. Ze krijgen vaak ook nog van verschillende sinterklazen een cadeautje en dan wordt het helemaal gek. Nee, ik houd het beperkt. Daarnaast vieren wij ook graag kerst met een cadeautje. En dus hoeft het niet te gek.

Ik beperk het eigenlijk tot 2 of 3 cadeautjes per kind met een budget van ca. €30,00. Dit budget heb ik ook voor Kerst. En dus krijgen de kindjes in de maand december elk €60,00 aan cadeautjes. Ik vind het wel prima en genoeg. Ze hoeven niet verwend te raken. Maar het maakt natuurlijk wel leuke herinneringen als er een juten zakje bij de deur staat, en er allemaal cadeautjes in zitten. Maar ik splits het bedrag dan op in meerdere cadeautjes. Dat is veel leuk dan een cadeau.

Hoe doen jullie dat? Budgeteer je dit soort feestjes, of ga je helemaal los? Ik ben benieuwd naar jouw ideeën hierover.

Deze challenge is opgezet door Maddy van www.meermetmama.nl. Bedankt Maddy voor het leuke idee! Volg me om de andere artikels niet te missen! Je kunt ze ook terugvinden met #DecemberChallenge2018.

Liefs van Ivette

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.