Babyuitzet niet nodig Ivette's life

Wat heb je niet (echt) nodig voor een babyuitzet

Tijdens onze babyperiodes hebben we veel producten de revue laten passeren. Je koopt als aanstaande mama van je eerste alle spullen die je kunt vinden op elk lijstje die je kunt vinden. Want stel dat… Maar echt, die heb je niet allemaal nodig. Ik geef hier een lijst van producten die ik had gekocht, maar eigenlijk niet heb gebruikt.

  1. Flanellen doeken. Ze nemen heel veel vocht op, en is soms wel handig om ook op het aankleedkussen te leggen na het douchen. Maar we gebruiken ze eigenlijk niet. En goedkoop zijn ze niet. Volgens mij heeft de kraamverzorgster ze gebruikt tijdens het wassen van de baby.
  2. Spuugdoekjes. We hebben we met Elsha wel gebruikt, maar dat was voor korte tijd. Soms is het met borstvoeding handig om een rolletje onder je borst te doen. Maar bij Fynn hebben we gewoon de hydrofielen doeken gebruikt.
  3. Navelbandjes. Echt, waarom verkopen ze die dingen nog?
  4. Een (flesjes sterilisator en een) melkflesverwarmer. Beide kun je beter aanschaffen als je ze nodig hebt. En bol.com is tegenwoordig erg snel. Daarnaast is de magnetron sneller. Hoe lang wij wel niet op de melkflesverwarmer hebben moeten wachten. En je hebt dan ook een huilend kind op je arm, want die heeft honger. Nee hoor, niet nodig. En een sterilisator? Kook het uit, 3 minuten in kokend water en alles is dood. Die hadden wij niet eens aangeschaft.
  5. Je hebt een keur aan babyverzorgingsproducten. Maar het meeste heb je niet nodig. Als ik nu de kast van een van de kindjes in duik is driekwart nog ongebruikt uit die babyperiode. Denk aan haarlotion, verschillende soorten babymassageolie (1 is echt genoeg) haargel, dat is echt niet nodig. Een flesje babyzeep, een flesje massageolie en een flesje badolie is genoeg. Vooruit, een potje zinkzalf is ook echt fijn. Maar meer gebruik ik echt niet.
  6. Een babybadverkleiner. Wat een ondingen. Als je er een heb die perfect werkt, deel het hieronder. Bij Elsha hadden we dat niet, bij Fynn wel en na 2x proberen was het ding op zolder beland. Iemand die hem graag wil hebben of kan gebruiken, je mag hem gratis ophalen!
  7. Een tummytub is een nadenker. Wij hebben hem alleen gebruikt in de kraamweek van Elsha. Zij vond het fijn. Ik vond het doodeng. Dus daarna is hij nooit meer gebruikt. Ik heb hem naar de kringloop gebracht. Wij hadden hem tweedehands gekregen van iemand anders. Erg fijn, en ik hoop dat iemand anders hem daarna heeft gebruikt die dat wel durfde.
  8. Een voedingskussen heb ik weinig gebruikt tijdens het voeden. Later heb ik deze wel gebruikt als Elsha of Fynn net zat, maar net zo hard achterover kon vallen. Tijdens het voeden, vond ik een sierkussen toch wat handiger. In bed kan het soms handig zijn met borstvoeding geven, ik heb dat vooral liggend gedaan, of gebruik gemaakt van andere kussens. Het is niet een product met label KOOP HET NIET, maar een waar je bij stil moet staan of je het echt nodig hebt.
  9. Een babyfoon heb je alleen nodig in de nieuwe huizen, waar alles geluiddicht is gemaakt. In de oudere huizen hoor je je kindje prima door de vloeren heen. Zo wij ook. Bij Elsha hebben we hem goed gebruikt. Het is toch je eerste en alles is nieuw. Maar als je dan terugdenkt, hadden we het echt nodig? Nee, sterker nog. We hadden avonden dat we alleen maar alert waren op dat ding, omdat ze weer een keer adem haalde. Niet echt bevorderlijk voor de rust.
  10. Een kolf staat als laatste in dit lijstje. Heel handig als het lukt met de borstvoeding, maar dat lukt niet altijd. Koop deze dan ook pas, wanneer je nodig hebt.

Heb je zelf nog toevoegingen of juist tips om bovenstaande spulletjes beter te kunnen gebruiken? Laat een reactie achter, hier of op social media!

Liefs van Ivette

 
 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.