DIY zwevende kaarsen harry potter

DIY: Zwevende kaarsen

Halloween staat al om de hoek. En de Harry Potter fans komen dan echt tot leven. En daarbij horen natuurlijk de zwevende kaarsen. Lees gauw verder hoe je deze simpele zwevende kaarsen maakt!

Ik als fervent Harry Potter fan vind het natuurlijk gaaf wanneer kleine details soms terug komen in een dreuzelleven. Het zijn de details die het leven leuk maken toch? Dus deze zwevende kaarsen konden dit jaar niet ontbreken. Inspiratie kwam van pinterest. Er zijn meerdere makers, dus om er eentje aan te wijzen, was wat lastig.

Makkelijk zijn ze zeker. Je bent misschien twee-drie uur bij elkaar bezig, maar een groot deel is wachten tot de witte verf droog is.

NB: Gebruik bij deze kaarsenhouders alleen waxinelichtjes op batterij. Het is te gevaarlijk waxinelichtjes te gebruiken, omdat je met papier en dun touw werkt. Er kan dan vuur ontstaan!

Gebruik hier een lange naald, die langer is dan de doorsnee van de wc-rol. Op die manier kun je gemakkelijk de doorzichtige draad door de wc-rol trekken en bezeer je je vinger niet. Op die manier kun je ook beter mikken waar de naald er weer uit moet komen. Dit moet natuurlijk enigzins gelijk zijn met de andere kant, zodat de kaarsen recht blijven hangen.

Ik heb hier verf op waterbasis gebruikt. Hoewel ik handschoentjes gebruik, is het toch fijner als de schade beperkt blijft. Daarnaast is de geur minder heftig dan van verf op basis van terpentine. En het is natuurlijk prettiger voor de kinderhandjes, wanneer je niet met terpentine aan de slag moet om de verf van hun handjes af te halen.

DIY zwevende kaarsen harry potterWat heb je nodig:

 • witte spuitverf, zijdeglans, waterbasis
 • lege wc-/keukenrollen
 • hot glue gun + lijmpatronen
 • waxinelichtjes op batterij
 • opt: weggooi rubberhandschoenen
 • doorzichtig draad
 • naald
 • schaar
 • opt: blanke spuitlak
 • potlood

Hoe maak je ze:

 1. Zorg dat de wc- en keukenrollen volledig vrij zijn van inhoud. Zet je lijmpistool aan en wacht tot de lijm te gebruiken is. Zet ondertussen een streepje ter hoogte van waar je waxinelichtje in de rol komt te zitten. Ga hier dan langs met je lijmpistool. Op deze manier creëer je een randje waar het lichtje op kan staan. Tijdens het drogen is het handig dit rond te draaien, zodat het niet gaat druipen. Op deze manier blijft je randje goed.
  DIY zwevende kaarsen harry potter
  DIY zwevende kaarsen harry potter
  DIY zwevende kaarsen harry potter
  DIY zwevende kaarsen harry potter
 2. Ga dan aan de buitenkant druipers maken, die je ook bij echte kaarsen ziet. Begeleid de lijm een beetje naar beneden. Zet niet te veel kracht in een keer, want dan krijg je bobbels in je druiper, die er niet natuurlijk uit zien. Ga je rol rond en om de ca. 1 cm laat je wat lijm naar beneden rollen. Zorg voor diverse lengtes, dat houdt het speels.
  DIY zwevende kaarsen harry potter
  DIY zwevende kaarsen harry potter
 3. Als dit eenmaal droog is kun je de rollen gaan voorzien van witte verf. Je kunt evt. eerst een blanke lak aanbrengen, zodat je meer witte verf overhoudt voor de rollen. Er gaat best wat witte spuitverf op die rollen zitten. Ik had uiteindelijk 3 lagen nodig om de rollen volledig te bedekken met verf. De rollen had ik tussentijds zo’n 45 minuten laten drogen. Ook de binnenkant had ik voorzien van een laagje wit. Zo zie je niet de tekens die op de wc-rol staan, maar ook zo voorkom je dat de verf van buiten helemaal naar binnen trekt.
 4. Laat het iedere keer staand drogen, zo creëer je extra druipers.
 5. Als ze droog zijn, kun je ze gaan ophangen. Ga met naald en draad door de wc-rol heen en zorg voor een lang draad, zodat je deze op willekeurige hoogte kunt ophangen. Doe dat ook met de andere kaarjes.
  DIY zwevende kaarsen harry potter
  DIY zwevende kaarsen harry potter
 6. Doe de waxinelichtjes in de houders en hang de kaarsen op.
  DIY zwevende kaarsen harry potter

En klaar ben je voor Halloween!

Elsha vond ze prachtig en ook van andere volwassenen kreeg ik mooie complimenten. En ze zijn zo makkelijk te maken. Zeker met kinderen. Zo leren ze gelijk om te gaan met spuitverf.

Omdat natuurlijk niets in een keer perfect gaat, staan hieronder wat tips zodat je niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen.

 • Blijft je kaars niet recht hangen, maak dan met je nagel een kleine verticale streep in de lijmlaag, waar je draad voor hangt. Op deze manier begeleid je het draad beter, en zal hij rechter blijven hangen.
 • Als optioneel staan er rubberen handschoenen. Dit zijn van die dunne handschoentjes die je zo in de supermarkt kunt krijgen. Ik gebruik ze ook voor bietensalade (bieten raspen). Op deze manier worden je handen niet vies en kun je gelijk door met iets anders terwijl je wacht tot de verf droog is.
 • Wil je het midden bepalen van de wc-rol, zodat je goed weet hoe het draadje er doorheen moet gaan? Gebruik dan een linaal en zoek het breedste punt van de wc-rol op. Dat is je lijn.

Veel griezelplezier!

Liefs van Ivette
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.