Krijtverf met handlettering Ivette's life

DIY krijtbord met handlettering

2016-06-02 23.04.14Vandaag weer een DIY project. Deze keer schoolbordverf met krijtstift. Voor onze pinda wil ik alvast wat leuks maken voor op zijn kamertje, zodra wij zijn verhuisd. Op pinterest heb ik wat inspiratie opgedaan en kwam op dit idee. Het is de trend van nu, hand lettering, in wit geschreven op een zwarte ondergrond. In dit bericht zie je hoe ik het heb gemaakt.

Handlettering is met de hand teksten maken op een creatieve manier. Ieder woord heeft een ander lettertype. De een schrijft het dicht op elkaar, de ander laat er ruimte tussen. Talloze voorbeelden zijn er op internet te vinden. Dit is mijn idee voor dit project.

DSC_0423Voor dit schilderijtje heb je het volgende nodig:
– een canvas
– schoolbordverf
– een roller en kwast
– een potlood en gum
– een krijtstift (evt lakmarker in wit)
– oude krant om op te schilderen
– een kladpapiertje

Hoe maak je het:
DSC_04261 Schilder je canvas helemaal zwart. Begin aan de zijkant van het project. Nu kun je het schilderijtje nog vasthouden. Daarna maak je het grote vlak zwart. Trek dan van links naar rechts banen met de roller, zonder extra verf, zodat er geen strepen ontstaan op het vlak. Laat dit tenminste 1 uur drogen, voordat je een tweede laag aanbrengt. Laat het daarna drogen volgens de verpakking.

DSC_04352 Bedenk dan eerst wat voor tekst je op je schilderijtje wilt zetten. Oefen dit eerst op een kladpapiertje. Hierop kun je nog gemakkelijk een wijziging aanbrengen, iets uitgummen zonder problemen of het volledig weggooien. Zo weet je hoeveel ruimte je nodig hebt voor elke regel.

3 Breng op het goed gedroogde canvas de lijnen met een liniaal aan. Druk niet te hard, hoe zachter de lijn, hoe minder je ervan ziet. Deze lijnen gummen we later wel weg, maar je blijft het in bepaalde hoeken nog wel een beetje zien. Wil je een figuurtje om een tekst heen, houdt dan hiervoor genoeg ruimte vrij, en teken deze eerst.

DSC_04394 Teken dan de letters op je canvas. Houdt rekening met de dikte van je krijtstift. Teken voor een groot gedeelte de versiering erin, maar niet alles hoeft. Je kunt k  ijken hoe het met de stift werkt, zodat je daarna geen potloodstrepen door de invulling ziet staan.

5 Oefen eerst met de stift op een stukje kladpapier wat je even beschilderd hebt (of een vlek op je krant). Zo krijg je een beetje feeling met de stift.

6 Trek vervolgens de lijnen over op je canvas. Doe dit rustig. Je kunt het maar een keer aanbrengen. In principe kun je krijtstift weghalen met wat vocht, maar op een canvast lijkt mij dat wat lastiger. Laat het witte drogen. Kijk waar nodig nog een keer overtrekken nodig is. Als al het witte droog is, kun je de lijnen en andere zichtbare potloodstrepen gaan uitgummen. Ik merk dat het handig is om met een gum rondjes te draaien en het daarna met je vinger weg te vegen in draaiende beweging.

DSC_04477 Vul dan de figuurtjes en vlakjes in. Breng eventueel wat versiering aan, zoals in dit voorbeeld de sterretjes en stipjes. En klaar is je schilderijtje. Op de foto zie je de lijnen meer dan in het echt.

Ik heb dit met plezier gemaakt. Als je denkt dat wil ik ook, dan kun je altijd contact opnemen via info@ivetteslife.nl.

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.