All Action kerstkaart DIY low-budget handlettering

DIY: Kerstkaart met alleen Action spulletjes – met video

Vandaag laat ik jullie zien dat je met een klein budget toch zelf superleuke kerstkaarten kunt maken met alleen maar Action spulletjes. 8 kerstkaarten maak je voor € 3,50 helemaal zelf.

En iedere 8 kaarten erbij is maar € 0,52 extra. Dat vind ik weinig geld. Natuurlijk kun je ook voor €1,50 heel goedkope kerstkaarten kopen, die zo’n standaard plaatje hebben. Als je zeer weinig te besteden hebt, is dat natuurlijk geen probleem. Maar wil je net iets meer doen? Maak dan deze kerstballen kaart. De spulletjes komen allemaal bij de Action vandaan.

De kaart is zo simpel en zo makkelijk te maken. Je hoeft er geen DIY-topper voor te zijn. Dit is een mooie oefening op een DIY-topper te worden! En aangezien elk kaartje net even anders is, blijft het voor jou ook leuk!

All Action kerstkaart DIY low-budgetWat heb je nodig:

 • strasstenen
 • fineliner zwart
 • lijmroller
 • blanco kaarten
 • optioneel potlood en gum

Hoe maak je de kaarten:

 1. Begin met het sorteren van de grote stenen. Alleen deze stenen heb je nodig voor dit project. De kleinere stenen bewaar je voor iets anders. Je kunt je eventueel op kleur sorteren, zodat je makkelijker een kleurcombinatie maakt.
 2. All Action kerstkaart DIY low-budgetDaarna ga je 5 stenen uitzoeken die mooi bij elkaar passen. Leg deze neer op een blanco kaart. Zo kun je spelen met hoe je ze wil vastplakken. Zorg dat alle gaatjes van de strasstenen naar boven zitten. Hebben ze twee gaatjes, een boven en een onder. Dat houdt de kaart netjes en geordend. En voor straks is dat ook mooier.
 3. Plak ze vast met de lijmroller. Zorg dat de achterkant voor minimaal de helft voorzien is van lijm. Je hoeft het niet vol te plakken, maar je moet wel genoeg lijm hebben, zodat ze niet zo makkelijk los te peuteren zijn. De lijm van de action voldoet prima en is sterk genoeg.
 4. All Action kerstkaart DIY low-budgetDaarna trek je met een zwarte fineliner streepjes naar boven. Dit staat voor het lint waar de kerstballetjes aan hangen. Maak dan ook nog dopjes voor de kerstballen. Dat maakt het geheel net even af.
 5. Om een boodschap mee te geven kun je met handlettering ‘merry christmas’ schrijven. Ik teken de tekst eerst met een potlood. Inspiratie haal ik van pinterest. Daarna ga ik het overtrekken met de fineliner.
 6. Als je met een kalligrafie pen schrijft, zijn vooral de lijnen die naar beneden gezet worden dik. Dit kun je met handlettering namaken. Dit heet Faux calligraphy. Je maakt eerst de tekst met smalle lijnen, alsof je met een gewone pen schrijft. Daarna ga je met de pen de lijnen die naar beneden gezet worden dikker maken en ze opvullen. En tadaa zo heb je faux calligraphy.

En klaar is je kaart.

Ben je meer van de video’s? Kijk dan hieronder!

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

 

All Action kerstkaart DIY low-budget handletteringAll Action kerstkaart DIY low-budget handlettering

Laat me weten wat je van de kaarten vindt!

Liefs van Ivette

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.