Ivette's life handletteren diy krijtstift

DIY handletteren met krijtstift

Ivette's life handletteren diy krijtstiftDe winactie van de krijtstiften is over. Met de stiften ben ik nog eens aan de gang gegaan. En vandaag is deze klaar! Een mooi tafeltje gevuld met handgeletterde tekst. Doe hier je inspiratie op voor bij jou thuis en gebruik de tips om te handletteren met krijtstift.

Dit idee heb ik opgedaan in het boek van Paperfuel – Handlettering doe je zo. Ik vond het zo’n leuk idee. Maar het miste iets voor mij. Dus ik ben met de stiften van @krijtstift aan de gang gegaan en heb dit tafeltje gemaakt.

Het tafeltje is nog niet afgelakt. Ik weet niet of dat nog ga doen. Het is leuk om af en toe te wisselen van spreuk erop. Aan de andere kant. Als je iets nats erop zet, kan de krijtstift inkt op andere meubels komen of je kleding. Het is er wel uitwasbaar, maar toch. Je schuurt het er verder zo af en begint weer opnieuw. Dus ik twijfel nog.

Het tafeltje komt bij Kwantum vandaan. Een laag tafeltje die het setje bij ons voor compleet maakt. Zo hebben we een groepje kleine tafels bij elkaar, waarmee je tijdens verjaardagen verschillende hoeken kunt vullen. Met kleine kinderen is het ook heel handig. Je schuift ze zo aan de kant, zodat die kleine bengels lekker kunnen rondrennen. Erg makkelijk!

De spreuk kwam ik op pinterest lang gelegen ergens tegen en een handlettering account op instagram herinnerde mij er weer aan. Leuk om flamingo met roze te schrijven! Ik heb er nog wat bloemetjes bij gemaakt en duidelijk gemaakt dat het om een groep duiven gaat.

Ivette's life handletteren diy krijtstiftWat heb je nodig:
 • krijtverf (Action)
 • spongebrush
 • oude kranten ter bescherming van je tafel
 • spuitbus met lak
 • schuurpapier en een schuurblok
 • houtje om de verf te roeren
 • potlood, gum
 • krijtstiften
Hoe maak je het:
 1. Schuur het tafeltje op de vlakken die je zwart wilt verven. Veeg het stof weg. Maak het oppervlak eventueel schoon met wat water en een beetje ammoniak.
 2. Bedek de ondergrond met kranten en leg het tafeltje hierop.
 3. Schudt het potje verf goed, volgens gebruiksaanwijzing, en roer nog even goed door na het open maken.
 4. Bedek dan het gewenste oppervlak met verf. Ik heb gebruik gemaakt van een spongebrush. Dit geeft een licht geribbeld effect. Maar voor mijn idee minder geribbeld dan een kwast.
 5. Laat het goed drogen. Dit duurt een half tot 2 uur. Bedek daarna het oppervlak nogmaals met zwarte verf en laat het weer goed drogen. Nu is je tafeloppervlak in principe klaar.
 6. Ga nu met een potlood je tekst of andere gewenste illustraties op het tafeltje aanbrengen. Met een gum kun je fouten weghalen.
 7. Ben je tevreden? Dan kun je het gaan overtrekken met krijtstifen. Als het droog is, kun je het gaan aflakken. En dan is je tafel klaar!

Ivette's life handletteren diy krijtstift

Een paar tips tijdens het schrijven.
 • Ga niet te vaak over hetzelfde oppervlak, dat maakt het niet mooier.
 • Gebruik een keukenpapiertje die wat vochtig is om kleine foutjes weg te halen
 • Wil je weten hoe je met de krijtstiften omgaat? Check dan even deze blog.

Inspiratie voor teksten vind je vollop op pinterest of verschillende handlettering kanalen. Dit is natuurlijk een mogeiljkheid. Er is zoveel meer mogelijk. Ik geef je graag nog een paar variaties:

 • Heb je kinderen die zelf graag ook verven. Koop bijvoorbeeld voor ieder een eigen tafeltje en laat ze lekker kliederen.
 • Het is bijna Pasen, maak er een leuk ei-ig geheel van.

Hoe vond je de DIY? Laat het me weten.

Ivette's life handletteren diy krijtstift

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.