Bloemenkrans DIY Ivette's life

DIY – Bloemenkrans voor Elsha

Al in Den Oever ben ik begonnen met een, toen nog, idee in mijn hoofd voor een mobiel voor Elsha. Ik had het helemaal leuk bedacht. Een mobiel, vol met bloemetjes, en daaronder hangen dan veren. Gaandeweg verdwenen de veren en werd het een krans. Hier lees je hoe je het kunt maken.

De zoektocht alle spulletjes begon al met een ring van hout. Graag wilde ik een ring van hout, vergelijkbaar met een borduurring. Maar dat is nergens te vinden. Een borduurring an sich vond ik vrij duur voor het doel wat ik voor ogen had. Uiteindelijk is het een piepschuimring geworden. Achteraf gezien heel fijn, want zo kon ik de bloemen heel goed vastmaken. Op foto’s zul je wel nog wat draad zien zitten. Hieraan wilde ik de veren bevestigen. Je kunt dit weglaten en je zult het ook niet in de beschrijving zien.

Er gaan wat nepbloemen in dit project zitten. Ik heb wel 3x extra gehaald bij de Action. Ik gebruik de bloemen die op stokjes zitten. De bloemen haal je er vanaf. De stokjes kun je eventueel weggooien of voor iets anders gebruiken. Haal veel verschillende bloemetjes, maar wel een beetje in dezelfde kleurtint, dat vind ik het mooist. Zo heb ik geen gebruik gemaakt van felgele of blauwe bloemen. Ook heb ik grote bloemen gebruikt, die geven het extra diepte.

De benodigdheden:
heel veel nepbloemen
hot glue gun en bijbehorende lijm
piepschuimring
een pen of penseel voor gaatjes maken in het piepschuim
een lint om het aan op te hangen
evt. schaar

Hoe maak je het:
1 Haal alle bloemetjes van de stokjes af en bewaar ze eventueel in een grote box die je dicht kunt doen. Knip knopjes, zoals bij een orchidee, met een schaar los

2 Ga eerst de grote bloemen verdelen over de piepschuimring. Prik ongeveer 3-5 millimeter diep met een penseel, waar je de bloem wilt plaatsen. Doe wat lijm uit je lijmpistool in het gaatje. Steek de bloem erin en houd het even vast, totdat de lijm aardig is afgekoeld. Ga zo verder, tot je tevreden bent waar de grote bloemen zitten.

3 Vul dan het piepschuim op met alle kleine bloemetjes. Die doe je op de zelfde wijze als met de grote bloemen. De deukjes in het piepschuim kun je zo nodig iets minder diep maken. Ga door tot je geen piepschuim meer kan zien, zonder bloemetjes opzij te duwen.

4 Is je ring helemaal gevuld. Dan kun je er lint omheen doen. Ik heb hier gebruik gemaakt van zachtgeel. Dit had ik op voorraad. Anders was het felroze en dat vond ik minder mooi. Maak het lint goed lang, inkorten kun je altijd.

5 Dan is je bloemenkrans klaar om op te hangen. Ik heb hem boven het bedje van Elsha gehangen. Al weet ik niet hoe lang deze daar veilig is, haha.

Uiteindelijk ben ik erg blij met het resultaat en Elsha vindt de ring ook erg mooooi! Een leuke variatie zou met lichtjes kunnen zijn. Die bedacht ik me wanneer de meeste bloemen er al opzaten.

Mocht je de ring ook willen maken, zou je dan een berichtje willen achterlaten? Vind ik leuk om te lezen. Tevens kun je de krans pinnen in de pinterest app. De pin is te vinden op het bord Ivette’s Life DIY. Je kunt me daar ook volgen om op de hoogte te blijven van alle DIY projecten.

Veel plezier met maken. Bedankt voor het lezen!

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google

Niets in dit bericht is gesponsord.
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.