Bloemen drogen fotolijst diy

DIY – Bloemen drogen

Vandaag een makkelijke DIY, een mooie fotolijst, die je kunt ophangen. Daarin heb ik wat gedroogde bloemen gedaan. Simpel, maar het kost enige weken om het te maken. Klinkt het lang? Wel nee joh, je hoeft eigenlijk niet om te kijken naar het bloemen drogen!

Gedroogde bloemen heb ik vroeger wel eens gemaakt. Samen met mijn vader mooie bloemen zoeken en dan drogen. Daarna kun je zien wat ermee gebeurd. Nu vind ik dat nog steeds leuk en als Elsha en Fynn over een paar jaar dat ook beter snappen ga ik weer gedroogde bloemen maken, maar dan met hen. Voor nu wilde ik dit lijstje vullen met gedroogde bloemen.

Bloemen drogen fotolijst diyGeen heel boeket, maar een paar simpele bloemen. Kleine details, dat vind ik mooi. Het fotolijstje had ik een hele tijd geleden al gehaald bij JYSK, maar kun je natuurlijk in meerdere winkels vinden. De bloemen heb ik uit de bloemenwinkel gehaald en hebben eerst een tijdje gestaan, totdat ze mooi bloeiden. Dan zijn ze op hun mooist en kun je ze mooi bewaren. Ik heb alleen witte bloemen gebruikt, voor eenvoud en dezelfde kleuren bij elkaar. En dat past wel in de boho-stijl die ik wel mooi vind samengaan met de Scandinavische woonstijl.

Bloemen drogen fotolijst diyZoek een paar mooie bloemen uit en leg ze op een vel keukenpapier. En leg ze met wat ruimte naast elkaar. Dat roosje op de foto, de onderste bloem, is te dik en heeft het niet gehaald in het eindresultaat. Je ziet het roosje nog wel op de foto als ze gedroogd zijn, maar het kopje viel eraf. Dunnere bloemen drogen makkelijker. Uiteindelijk is het gipskruid en een andere witte bloem.

Bloemen drogen fotolijst diyDaaroverheen legde ik nog een vel keukenpapier. Hierop legde ik 4 stevige boeken. Je hebt een goed gewicht nodig om de bloemen goed plat te krijgen. Het keukenpapier is voor het vocht wat eruit vrijkomt. Gedroogde bloemen betekent natuurlijk droge bloemen. Hierdoor zijn ze heel lang te bewaren, zonder dat ze gaan schimmelen of lelijk worden.

Dit heb ik ongeveer 4 weken laten staan in een hoekje op de kast. Niet in de weg, want dan begin het alleen maar te storen. En als je het elke dag duidelijk ziet liggen, dan blijf je eraan herinnerd worden en duurt die 4 weken erg lang. Niet nodig!

Bloemen drogen fotolijstNa die weken zijn de bloemetjes droog genoeg op verwerkt te worden in andere projecten. In dit geval een lijstje. Maar denk ook eens aan papier zelf maken en daarin dan de gedroogde bloemen verwerken. De bloemen gaan wel verkleuren. Dat is een natuurlijk proces. Het is vast tegen te houden, maar dan moet je wellicht met allemaal middeltjes aan de gaan. Geen idee eerlijk gezegd, maar dit is het makkelijkste en ik vind het wel heel sfeervol.

Haal de bloemetjes voorzichtig van het papier. Ze zijn nu heel fragiel en kunnen zo uit elkaar vallen. Daarnaast kunnen ze op sommige plekken een beetje vastgeplakt zitten aan het keukenpapier. Dan trek je de gedroogde bloemen zo stuk en kun je weer opnieuw beginnen. Ik had niet zoveel bloemen gedroogd, maar voor de zekerheid kun je altijd meer bloemen drogen en dan de mooiste gebruiken voor het fotolijstje.

Bloemen drogen fotolijst diyZo’n fotolijstje dat ik gebruik zet de bloemen niet klem achter een standaard, wat in een normaal fotolijstje wel gebeurd. Er zit ruimte tussen. Maar je kunt niet zomaar elke lijm gebruiken om te zorgen dat de bloemen op zijn plek blijven zitten. De lijm zie je dan zitten van een kant, of je kunt de lijm na het wijzigen van de inhoud niet meer van het glas afhalen of met extra werk. Daar heb ik allemaal niet zo’n zin in. Weet je die lijm die tijdschriften gebruiken om bijvoorbeeld een testshampoo vast te plakken? Dat is deze lijm ongeveer, DODZ. Het zijn kleine dotjes lijm die je enkele keren kunt verplaatsen. Ze zijn zo klein dat je ze eigenlijk niet ziet, 6 mm in doorsnee. En je kunt ze zo van het glas afhalen. Win win, toch? En zo zitten de bloemetjes vast, zonder al te veel moeite te hoeven doen, ervoor of erna.

Bloemen drogen fotolijst diy

Bloemen drogen fotolijst diy

Dit past in de boho-stijl die je veel terugziet in het interieur. Je kunt het, net zoals ik, voor het raam hangen, zonder dat een kant een achterkant is. Met het eindresultaat ben ik er blij!

Liefs van Ivette

Dit artikel is niet gesponsord.

 
 

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.