Bloggen

Digitale blogtools

Ik blog nu al bijna 2 jaar op regelmatige basis. Daarvoor deed ik dat af en toe. Vandaag geef ik je inzicht in welke blogtools ik gebruik voor mijn blog.

Ik ben geen perfecte blogger. Ik besteed niet al mijn tijd aan het bloggen en aan de website. Ook ben ik niet heel sociaal op social media. Dit doe ik niet uit onwil, maar simpelweg uit tijdgebrek. Een jonge moeder met twee kleine kinderen en een baan is al druk genoeg. En dat is ook niet erg. Ik hoop alleen dat mensen dat niet vervelend vinden. Maar goed, veel tijd om me daar druk over te maken heb ik ook niet, haha.

Om het bloggen makkelijker te maken en minder tijd te kosten gebruik ik een aantal digitale blogtools. Natuurlijk heb ik ook tools en manieren om bijvoorbeeld foto’s te maken. Daar gaat dit artikel niet over. Ik deel je graag welke websites ik gebruik voor het beter maken van foto’s.

Canva

Ik gebruik Canva, sinds ik de tip heb gekregen van Rachel van De Huismuts tijdens een event die zij had georganiseerd. Zij gaf daarin tips voor bloggers en vloggers. Dit was daar een van. En een heel handige kan ik zeggen. Je kunt zowel gratis al betaalde sjablonen afnemen, maar ook je eigen foto’s uploaden. Verschillende lettertypes gebruiken en nog veel meer. Maar wat is het dan eigenlijk? Het is een website die jou helpt bij het beter maken van jouw beeldmateriaal. De vormen en maten zijn al geïntegreerd in het ontwerp, bijvoorbeeld een foto voor facebook. Je kunt je blogkleuren opslaan en iedere keer weer gebruiken, zonder dat je iedere keer met alle HEX nummers in de weer moet.

Hastagify

Deze website is heel handig in het zoeken naar de juiste hashtags voor bij social media. Op die manier wordt je beter gevonden. Je begint natuurlijk met een aantal #’s, die gelieerd zijn aan jouw artikel. Door die in te vullen in de balk op Hastagify.me, kun je achterhalen welke hashtags er nog meer relevant zijn voor dit onderwerp. En hoe groter het woord gedrukt, hoe vaker deze gebruikt wordt.

Bulk Resize Photes

Deze website gebruik ik regelmatig om foto’s te verkleinen voor de blog. Een van de belangrijkste snelheidsvertragers van een website zijn grote foto’s. Nu is mijn website al gelimiteerd per foto, zo kan ik het ook niet vergeten. Deze website maakt foto’s heel snel kleiner. Je hoeft niet lang te wachten. Je kunt het per foto doen, en per selectie foto’s. De naam verraadt dat natuurlijk al. Een dikke aanrader

Buffer

Buffer is een social media platform, via welke je heel makkelijk berichten kunt plannen op jouw social media kanalen. Een aantal is gratis en een aantal is betaald. Met de gratis versie kom je al een heel eind. En het is heel makkelijk te doen. Koppelen gaat ook heel snel. Het enige wat een beetje jammer is van Facebook, is om berichten goed te kunnen plannen, moet je een bedrijfsmanager aan maken, en dat is nog wel een dingetje. Maar eenmaal gefixt, kun je heel makkelijk berichten inplannen.

Tailwind

Buffer heeft geen gratis versie van Pinterest. Bij Tailwind kun je de eerste 100 pins gratis doen, via een trial account. Er is geen tijd aan gebonden, waarbinnen jij die 100 pins gratis kan maken. Een handige app, maar soms iets wat onoverzichtelijk door de vele opties die ze aanbieden. Maar hé, we zijn Hollanders, en we houden van gratis!

Liefs van Ivette

 
 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.