De tassen staan klaar!

DSC_0137Het is zo ver. De tassen staan eindelijk klaar. Wil je weten wat ik erin heb zitten, lees vooral verder. Heb je nog tips, iets waar je zelf heel blij mee was dat het mee was, of heb je het gemist. Laat het vooral weten!

Van te voren had ik een lijst gemaakt. Ik had grootendeels de lijst van vorig jaar voor Elsha aangehouden. De lijst vind je hier, het is een samengestelde liijst. Voor jouw eigen lijst kun je er nog dingen aan toevoegen of juist afhalen.

DSC_0141Ik heb een tas voor onze man gebruikt wat gelijk zijn verzorgingstas is. Lekker makkelijk. De tas is van Mix Mama’s en heb ik gekocht via bol.com. Een leuke en makkelijk schoon te maken tas. Er zit een verschoningsmatje in, deze is wat smal, maar ook weer makkelijk schoon te maken. Er zitten een aantal vakjes in, waarin je losse spulletjes kunt opbergen.

DSC_0142De geboortesetjes voor Joep heb ik apart verpakt. Zo is het in het ziekenhuis duidelijk wat hij mag. Ik heb een setje in maat 50 en een setje in maat 56. De zakjes komen van Ikea. Heerlijke zakjes! Daarnaast heb ik er nog wat extra kleertjes in de tas gestopt voor het geval we moeten blijven. Een speentje heb ik nog niet ingepakt. We willen graag beginnen met DSC_0143borstvoeding, en is een speentje nog even niet handig, totdat hij het de borst goed doorheeft. Leuk voor in het ziekenhuis, of thuis, bij de Action kun je blauwe en roze champagne glazen (van plastict) halen. Leuk om te vieren dat de kleine is geboren. Verder heb ik nog een zakje met een rompertje waarop je de geboortegegevens kunt schrijven. Deze heb ik van de Negenmaandenbeurs vandaan. Textielstiften kun je halen bij de Action (kwaliteit hiervan weet ik niet).

DSC_0140Voor mezelf heb ik (of eigenlijk mijn moeder) een nieuwe handtas bij de Primark gehaald. De handtas die ik nu is al aardig aan zijn eind. Er is al een handvat afgebroken. Deze heb ik nog even vastgemaakt, voor de laatste weken. Na de bevalling zal ik de tas als handtas gaan gebruiken. De lijst voor mijn eigen tas vind je hier.

DSC_0139Als ondergoed heb ik de mady’s onderbroeken van de Zeeman gehaald. De meeste had ik nog van vorig jaar, en heb er voor de zekerheid een paar bijgehaald. Als setje kleding voor naar huis, is een rok, een hemdje en een ahh bra. Ik weet niet of ik die bh aan ga doen, want vorig jaar vond ik het ook heerlijk om niet te veel om mijn lijf te hebben. We zien wel. Voor de rest mijn huisschoenen die normaal het huis niet uitgaan. De plastic tas ervoor zit er al in. Ik draag ze natuurlijk nu nog in huis. Verder heb ik wat oude shirts van mijn moeder, voor ‘t geval ik een shirt aan wil tijdens de bevalling. Make-up neem ik niet mee, dat vind ik niet zo interessant.

En natuurlijk staat het bevalbad klaar. Deze hebben wij met een kleine korting via de verloskundige praktijk kunnen aanschaffen. Ik ben benieuwd hoe dit in zijn werk gaat, maar ernaar uitkijken doe ik zeker. Het gaf bij mijn vorige bevalling zo veel verlichting qua pijn. Het bad het in aangeschaft via www.bevallingsbaden.nl.

DSC_0144Voor Elsha heb ik ook een tasje klaarstaan. Dit is niet opgenomen in de lijst voor het ziekenhuis. Wel is het makkelijk samen te stellen. Bedenk wat je op een dag gebruikt voor jouw oudste. Stop dat in de tas. Ik heb voor de zekerheid 3 setjes kleding in de tas gedaan, een extra pakje billendoekjes, een paar boekjes en een speelgoedjes, een pak luiers (je weet nooit hoe lang je wegblijft). Een setje heb ik, net als bij de tas voor de kleine man, in een plastic zakje gedaan. Dit is het setje dat ze aanmag wanneer ze haar broertje komt bekijken. Regel ook de oppas voor de oudste.

DSC_0146Bedankt voor het lezen. Heb je tips, tops of toevoegingen, deel ze hieronder of via een van de kanalen: facebook, google+, bloglovin’, instagram of pinterest).

Dit bericht is niet gesponsord, maar een persoonlijk verhaal.

2 thoughts on “De tassen staan klaar!

  1. Hoi Frank,

   Dank je wel voor je compliment. Lijstjes zijn heel handig, zeker ook i.v.m. het zwangerschapsbrein, haha.

   Succes met de laatste loodjes of gefeliciteerd met de kleine!

   Liefs van Ivette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.