De namenlijst is bekend!

SVB kindernamen 2016 bekendDe namenlijst van alle kinderen in Nederland is bekend! De SVB heeft ze gepubliceerd. Ben je nieuwsgierig? Ik zeker wel.

Dat vind ik altijd een leuk moment. Zeker vorig jaar, om te zien hoe vaak de naam Elsha, met een ‘h’ was gebruikt. Wel 1 keer, haha. Voor Fynn weten wel dat deze naam vaker gegeven werd. Al in 2015 zat dat rond de 80, meen ik. En Finn staat, dat weet ik zeker, in de top 10. Na even spieken is dat nummer 6. Hoewel de klank hetzelfde is, ben ik blij dat wij het toch anders geschreven hebben.

De lijsten doorkijken deed ik in het begin voor inspiratie. Nu doe ik het ook voor informatie over voornamen van voorouders. Al heel wat jaar ben ik, samen met mijn vader, bezig met de genealogie van onze familie. Anders gezegd, we zoeken de stamboom van de familie uit. Deze noteren wij in een programma hiervoor, maar ook op www.geneanet.org. Ben je benieuwd naar jouw eigen familie, kun je het beste beginnen bij je eigen voorouders, waarvan de gegevens bekend zijn. logo_wie-was-wieDaarna kun je op zoek op www.wiewaswie.nl. Deze website gaat tot ca. 1800 terug. Als je meer informatie wil over dit onderwerp, bijvoorbeeld hoe start je, of hoe ga je te werk, laat het hieronder weten. Dan zal ik in de toekomst een uitgebreid bericht hierover plaatsen.

En dan de namen van 2016. Hieronder staat alvast de top 3 van beide lijsten.

Bij de meisjes:

1 Anna
2 Emma
3 Tess

Bij de jongens:

1 Daan
2 Noah
3 Sem

Fynn met een ‘y’ staat op de 163e plek in de lijst en is 102 keer gegeven. Niet heel veel nog, gelukkig, als je bekijkt dat er gemiddeld zo’n 180.000 kinderen geboren worden per jaar in Nederland.
Elsha is in 2016 ook 1 keer gegeven. Wat leuk zeg. Er zijn, voor zover ik de website van het Meertens Instituut mag geloven, 6 levende Elsha’s in Nederland. Maar zij hebben hun website nog niet up-to-date gemaakt. Vorig jaar had ik navraag gedaan en er waren toen 5 Elsha’s in Nederland.

Die zo bekende lijst van de SVB vind je hier.

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google

Dit bericht is niet gesponsord, maar een persoonlijk bericht. Het logo van de SVB komt van www.wmo-wijzer.nl. Het logo van wiewaswie komt van de site www.wiewaswie.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.