De naam Fynn

Vorige week plaatste ik een uitleg over de naam Elsha. Waar kwam de naam vandaag en welke namen zijn er nog meer langsgekomen. Vandaag is Fynn aan de beurt. Is dat nog steeds Keltisch of juist iets anders? Lees gauw verder!

Toen we erachter kwamen dan we weer een kindje kregen, mochten wij weer een naam uitzoeken. We hadden al snel besloten dat we weer een Keltische naam. Dat vinden wij het mooist. Hoewel ik voor een jongen al   jaren de naam Floris op nummer 1 had staan, is dat niet Keltisch. Maar bovenal, Niels vond de naam niet geschikt. Dat vond ik wel erg jammer.

Dus terug bij het Keltische en zijn we gaan zoeken. Toevallig kwamen we de naam Finn tegen. Dus ik ben uiteraard gaan zoeken online. Bleek dat deze naam in de top-10 staan. Niet zo moeilijk dus dat ik deze naam tegenkwam, haha. Prima om je kindje zo te noemen, maar wij wilden er dan iets specials mee doen. Al snel kwamen wij ook de variatie met een ‘y’ tegen. Dat leek mij dan prima en leuk. Het komt minder vaak voor dan Finn, wel vaker dan Elsha. James heeft de revu nog gepasseerd, maar Fynn bleef beter bij ons hangen.

En de Keltische check dan? Dus op zoek naar de Keltische Fynn. En ja hoor, die naam is ook Keltisch. Hij zou ook Fins kunnen zijn (meen je dat nou, haha) en dan betekent het eerlijk. De Keltische betekenis is de witte, de eerlijke of de blonde. Blond is Fynn zeker niet (misschien in de toekomst), wit niet geheel, dus houden we het op eerlijk.

Als de kindjes nu van het andere geslacht waren? Wat is hun naam dan geweest. Wij hebben bij beide kindjes een geslachtsecho laten maken rond de 15 weken. Dan ga je geen namen meer zoeken voor het geslacht dat het niet wordt. Je hebt wel al wat namen, zeker vrouwen, sinds hun puberteit of jeugd. Voor mij was dat Floris. Heel lang had ik voor een meisje de naam Charlotte of Leonie, tot Elsa voorbij kwam. Voor Fynn hadden we niet echt gezocht naar een meisjesnaam. De eerste weken van de zwangerschap wacht je af tot de 12 weken grens. En dan stond de geslachtsecho al voor de deur.

Het Keltische is bij ons de rode draad geworden. En als er een derde komt, wordt dat dan ook volgens dit draadje gekozen? Misschien, niets staat vast, en mooie namen bewaar je vaak. Als er al een derde komt. Maar daarover later meer.

Heb je het artikel ‘de naam Elsha’ gemist? Klik dank hier om het ook te lezen.

Liefs, Ivette

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.