De naam Elsha

We krijgen wel eens de vraag hoe we bij de naam Elsha gekomen zijn. Natuurlijk vind ik dat leuk om uit te leggen. Maar ook om er over te schrijven. Vandaag dan ook een kort artikel over hoe we bij deze unieke naam zijn gekomen.

Al voordat we zwanger waren, hadden wij de naam Elsa in ons hoofd. Ik kan niet ontkennen dat we de Disney film hadden gezien en deze naam is bij ons blijven hangen. Toen we eenmaal zwanger waren van een meisje, vonden we het ook heel leuk om haar zo te noemen.

We hebben wel andere namen de revu laten passeren. Julia is voorbij gekomen. Een mooie naam, maar komt veel voor. Daarna kwam Yinthe nog voorbij, en bleef tot aan de bevalling eigenlijk hangen. Maar Elsa stond op nummer 1.

Keltische knopen

Snel daarna kwamen we de naam steeds meer tegen. In de namenlijst van het SVB, bij huisdieren en ook in de bekende omgeving. Wij vonden het dan ook leuk om er iets mee te doen. Maar wat dan? Je gaan dan verder zoeken, twijfelen aan de naam, websites van allerlei namen doorzoeken. Tot we op een van de namensites op Elsha stuitten. Een interessante variant, en de betekenis zeer bijzonder. Het is een Keltische naam en betekent nobel. Dat vinden wij eigenlijk wel erg mooi. We zijn gek op Keltische muziek en een interesse voor de cultuur en geschiedenis hebben we beide ook al heel lang.

Elsha dus op nummer 1. En Yinthe op nummer 2. Ik weet nog, op een gegeven moment kwam er een tienerfeestje voorbij op tv, waarbij een Yinthe toch wel flink aan het los gaan was. Het deed ons meer twijfelen over de naam, maar net als Elsa in het begin, bleef Yinthe toch wel hangen.

Op 22 juni is ze dan toch geboren. En zodra ze er was, wisten we zeker dat haar naam Elsha was. Dat haar naam bij haar past!

Zij is een van de weinigen die zo heet, met de ‘h’ dan. Volgens het SVB zijn er meerdere Elsa’s, of Elsa met een – en een tweede naam erachter, geboren in 2015. Maar er is maar 1 Elsha geboren in 2015. Hoe bijzonder is dat! Volgens het Meertens Instituut, waar je voornamen kunt controleren, zijn er op dit moment 5 Elsha’s in het land. Een meting in 2014 was nog minder dan 5.

Binnenkort ook de naam van Fynn!

Hoe zijn jullie tot de naam van je kindje gekomen? Ik ben benieuwd!

Liefs van Ivette

 

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.